Пошук

Виконавчий комітет схвалив проєкт бюджету Тульчинської міської територіальної громади на 2023 рік

Дата: 02.12.2022 19:14
Кількість переглядів: 188

02 грудня виконавчий комітет Тульчинської міської ради схвалив проєкт бюджету Тульчинської міської територіальної громади на 2023 рік і рекомендував його на розгляд чергової сесії Тульчинської міської ради.
За словами начальника фінансового управління міської ради Ірини Тихонюк, головний фінансовий документ громади розроблений на базі уточнених основних прогнозних показників економічного і соціального розвитку, які враховують дії правового режиму воєнного стану, та із застосуванням чинних норм Бюджетного та Податкового кодексів. В основу розрахунків покладено показники доходів, видатків та обсяги міжбюджетних трансфертів, передбачені Законом України «Про Державний бюджет України на 2023 рік», прийнятого Верховною Радою України 03 листопада 2022 року.

У цілому ресурс бюджету громади на 2023 рік обрахований в сумі 400,4 млн. грн., з них:
-Власні доходи загального фонду – 269,0 млн.грн.
-Міжбюджетні трансферти – 125,9 млн.грн.
-Доходи спеціального фонду – 5,5 млн.грн.

Основним джерелом доходів є податок на доходи фізичних осіб, який становить 188,1 млн.грн. або майже 70% усіх доходів. Ще одне досить важливе джерело надходжень - це місцеві податки та збори, і це 23% усіх надходжень або 61,8 млн.грн.

За галузевою структурою найбільший обсяг займають видатки на освіту – 62,7%, на державне управління – 11,1%, на житлово-комунальне господарство та ремонт доріг – 9,1%, на соціальний захист – 6,4%, на охорону здоров‘я – 4,8%, на культуру – 3,9%, , на фізичну культуру і спорт – 0,7%, резервний фонд та інші видатки – 1,2%.

Проект бюджету є збалансованим за доходами і видатками. Він підготовлений за пропозиціями головних розпорядників коштів.
У зв‘язку з тим, що на даний час обсяг освітньої субвенції із Державного бюджету не розподілений між місцевими бюджетами, до проекту бюджету громади враховані розрахункові суми трансфертів. Після прийняття Кабінетом Міністрів України розподілу освітньої субвенції дані будуть скореговані.

Прогнозні показники бюджету на 2023 рік не є остаточними та можуть бути змінені в зв‘язку із високою мінливістю соціально-економічних процесів.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь