14 жовтня 2022 року Уряд ухвалив Постанову Кабінету Міністрів України №1168 «Про внесення змін до Порядку надання допомоги на проживання внутрішньо переміщеним особам».

Дата: 25.10.2022 15:18
Кількість переглядів: 121

Фото без опису

 Урядом прийнято постанову Кабінету Міністрів України від 14.10.2022 №1168 «Про внесення змін до Порядку надання допомоги на проживання внутрішньо переміщеним особам», відповідно до якої для отримання допомоги на проживання внутрішньо переміщена особа, яка подала заяву до 30 квітня 2022 року через портал Дія та не отримала допомогу, має змогу звернутись до 01 грудня 2022 до органу соціального захисту населення особисто чи засобами поштового зв’язку із заявою про надання допомоги на проживання.

    Також даною Постановою запроваджено контроль за дотриманням вимог законодавства під час надання допомоги на проживання внутрішньо переміщеним особам, який здійснюється територіальними органами Нацсоцслужби шляхом проведення перевірки місця фактичного проживання ВПО.

  Це дасть змогу з'ясувати, чи дійсно людина знаходиться за вказаною нею адресою.

   Якщо під час перевірки ВПО не виявилося вдома, для такої людини буде залишене повідомлення про необхідність протягом 10 днів з'явитися до управління соціального захисту населення для проходження ідентифікації.

    Людина протягом 10 днів має з'явитися до управління соціального захисту населення за місцем перебування на обліку і пройти там ідентифікацію (при собі мати документ, що посвідчує особу).

    Якщо протягом 10 днів ВПО не підтверджує своє місце проживання, то такій особі буде припинено державну допомогу на проживання з наступного місяця.

  Отже якщо ви проживаєте не за тією адресою, яка зазначена у вашій довідці ВПО, рекомендуємо найближчим часом звернутися до управління соціального захисту населення Тульчинської РВА, відділу надання адміністративних послуг соціального характеру управління соціального захисту населення Тульчинської міської ради, ЦНАП чи старостинського округу за фактичним місцем проживання, повідомити про зміну місця проживання і отримати довідку ВПО із зазначенням актуальної адреси теперішнього проживання.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь