15 травня - Міжнародний день сім`ї

Дата: 17.05.2022 08:04
Кількість переглядів: 346

Рішенням Організації Об»єднаних Націй це свято відзначають у світі з 1994 року.
Сім`я для українців,її цінності,звичаї,традиції-головне надбання багатьох поколінь,які зберігали,примножували родинні цінності (попри всі історичні виклики) передавали через родовід,народну творчість,дослідження і закладалися в генетичний код нації, формуючи її світогляд,світосприйняття, повагу до батьків,почуття любові до України,шани до всього українського.

Тепла родинна зустріч відбулася в КУ ЦНСП Тульчинської міської ради з нагоди свята.
На зустрічі були присутні і взяли участь Рупіна Л.С.-директор Центру,соціальні працівники відділення надання соціальних послуг в умовах денного перебування,сім»ї внутрішньо переміщених осіб із м.Попасної Луганської області, м.Харкова,Чернігова. Ветеран другої світової війни Галунов Г.О., ліквідатори аварії на ЧАЕС Чапала І.М.,Вишневський О.С.,голова ветеранської організації громади Сметанський В.А., волонтерка Єрьоменко Т.М.та підопічні Центру .Соціальний педагог установи –Бурячок В.В. ознайомила присутніх із декількома традиціями українських сімей.

Переселенці Молнар І.Мостова О.,Захарова Л.розповіли про свої родини,сімейні здобутки,важкі випробування,пов»язані з війною, втратою рідних, близьких,важкою дорогою до Тульчина, та з вдячністю говорили про тульчинців,які прийняли їх у свої родини та надали прихисток і допомагають у всьому.

Розмову продовжила Тетяна Єрьоменко- патріотка,волонтерка,одна з тих,хто прихистив у своїй квартирі неодну сім»ю тимчасово переміщених осіб, батько якої воював в армії УПА,а син сьогодні захищає Україну в рядах ЗСУ.

Своїми спогадами про другу Світову війну поділився ветеран Галунов Г.О, ліквідатори Чапала І. та Вишневський О розповіли про свою участь в ліквідації аварії на ЧАЕС та про підтримку їх родинами.

Як пережити важку хворобу,вселяти віру,давати радість повноцінного життя в усіх його аспектах,навіть якщо ти особа з інвалідністю на візку- розповів Сметанський В.А.,який більше 30-ти років здійснював догляд за хворою
дружиною. Вони виховали двох талановитих дітей та успішних внуків. Кожен з присутніх додав до загалу цікавий епізод про свою сім»ю , її минуле та сьогодення.

Директор Центру Рупіна Л.С. подякувала присутнім за теплу атмосферу,цікаві розповіді,зробила акцент на національних аспектах сімейного виховання. 

Це ми ще більше зрозуміли і оцінили сьогодні,коли йде повномасштабна війна з росією. Україна стала однією сім'єю: дружною і непоборною.

Сім'я і родина-це вся Україна,з великим корінням ,з великим гіллям.
Сім'я і родина та щей Батьківщина чи є щось святіше за це?

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь