Пошук

Порядок виконання покарання у виді громадських робіт

Дата: 28.01.2022 10:47
Кількість переглядів: 514

Громадські роботи є дієвою альтернативною позбавлення волі, яка, на сьогоднішній день, використовується з метою перевиховання засуджених та допомагає зробити суспільство більш безпечним.
Громадські роботи полягають у виконанні засудженим у вільний від основної роботи чи навчання час безоплатних суспільно корисних робіт, вид яких визначають органи місцевого самоврядування.
Покарання у виді громадських робіт відбувається за місцем проживання засудженого, останньому забороняється без погодження з уповноваженим органом з питань пробації виїжджати за межі України.Громадські роботи не призначаються особам, визнаним інвалідами першої або другої групи, вагітним жінкам, особам, які досягли пенсійного віку, а також військовослужбовцям строкової служби.
Стосовно особи, яка після ухвалення судового рішення визнана інвалідом першої або другої групи або досягла пенсійного віку, а також жінки, яка стала вагітною, уповноважений орган з питань пробації направляє до суду подання про звільнення її від подальшого відбування покарання.
Громадські роботи встановлюються на строк від шістдесяти до двохсот сорока годин і відбуваються не більш як чотири години на день, а неповнолітніми – дві години на день, але не менше двадцяти п’яти годин на місяць. Із засудженими до покарання у виді громадських робіт проводиться соціально-виховна робота за індивідуальним планом з урахуванням оцінки ризиків повторного вчинення кримінальних правопорушень.
Засуджені до покарання у виді громадських робіт зобов’язані:
? додержуватися встановлених відповідно до закону порядку і умов відбування покарання;
? сумлінно ставитися до праці;
? працювати на визначених для них об’єктах і відпрацьовувати встановлений судом строк громадських робіт;
? повідомляти уповноважений орган з питань пробації про зміну місця проживання;
? з’являтися за викликом до уповноваженого органу з питань пробації.
За порушення порядку та умов відбування покарання у виді громадських робіт, а також порушення громадського порядку, за яке засудженого було притягнуто до адміністративної відповідальності, до нього уповноваженим органом з питань пробації може бути застосоване застереження у виді письмового попередження про притягнення до кримінальної відповідальності. 

Стосовно особи, яка ухиляється від відбування покарання у виді громадських робіт, уповноважений орган з питань пробації надсилає матеріали правоохоронним органам для відповідного реагування для вирішення питання про притягнення до кримінальної відповідальності відповідно достатті 389 Кримінального кодексу України.

Ухиленням від відбування покарання у виді громадських робіт є:
? систематичне невиконання встановлених обов’язків, порушення порядку та умов відбування покарання, а також притягнення до адміністративної відповідальності за правопорушення, які були вчинені після письмового попередження; 
? невихід більше двох разів протягом місяця на громадські роботи без поважних причин, а також допущення більше двох порушень трудової дисципліни протягом місяця, поява на роботі в нетверезому стані, у стані наркотичного або токсичного сп’яніння.
Якщо місцезнаходження особи, засудженої до покарання у виді громадських робіт, невідоме працівник уповноваженого органу з питань пробації здійснює першочергові розшукові заходи.
 
Тульчинський районний відділ пробації


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь