Пошук

СЛУЖБА ПРОБАЦІЇ В УКРАЇНІ

Дата: 19.02.2021 14:58
Кількість переглядів: 373

Впровадження пробації в Україні – це не лише крок назустріч європейським стандартам роботи з правопорушниками, але й можливість виправлення  правопорушників без ув’язнення, допомога їм зрозуміти і виправити свої помилки.
Пробація являє собою систему виконання покарань без позбавлення волі, яка орієнтована не лише на контроль та нагляд за засудженими, а й на надання консультаційної допомоги у напрямі зміни умов життя правопорушника.

Пробація – це передусім можливість для особи, яка вчинила правопорушення, змінитись без ізоляції від суспільства, отримати необхідну підтримку на шляху до змін, зберегти сімейні стосунки, роботу та житло. Важливим аспектом для досягнення мети є довіра та підтримка новацій з боку громади, а також об’єднання можливостей органів та організацій державного і недержавного секторів.

Головною метою пробації є безпека суспільства шляхом виправлення засуджених, запобігання вчиненню ними повторних кримінальних правопорушень та забезпечення суду інформацією, що характеризує обвинувачених, з метою прийняття судом рішення про міру їхньої відповідальності.

У системі пробації започатковано та впроваджено в життя волонтерство. Пробація передбачає створення системи реінтеграції правопорушника та відновлення середовища, щоб людина була готова жити, не вчиняючи правопорушень.
Пробація України є системою, яка починає працювати з особою ще на етапі судового розгляду та після призначеного судом покарання, не пов’язаного з позбавленням волі. Уповноважений орган з питань пробації
здійснює контроль за виконанням правопорушником обов’язків, покладених на них судом, нагляд за поведінкою засуджених, надає необхідні консультації, проводить переадресацію суб’єкта пробації, з метою отримання допомоги від інших підприємств, установ, організацій. Діяльність пробації базується на індивідуальному
підході до кожного правопорушника.

Тульчинський РВ філії ДУ «Центр пробації» у Вінницькій області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь