Сучасний інклюзивний ігровий майданчик та зона відпочинку

Дата: 23.10.2020 18:03
Кількість переглядів: 1445

Сучасний  інклюзивний ігровий майданчик та зона відпочинку  з’явилися  на  території центру реабілітації дітей та молоді з інвалідністю завдяки перемозі проєкту у конкурсі Тульчинської міської ради «Бюджет громадських ініціатив». Бюджет проекту 371,4 тис. грн.

Необхідність написання та реалізації  такого проекту була  обумовлена відсутністю у нашій громаді ігрового простору, який би одночасно задовольняв потреби дітей загального розвитку  та дітей з фізичними проблемами. Втілення в життя даного проекту це один із кроків  до практичної реалізації подолання бар’єрів у сприйнятті мешканцями міста дітей та молодих людей з інвалідністю.

При реалізації проекту були продумані та дотримані елементи архітектурної доступності (ширина доріжок, безбардюрні заїзди на майданчик),  елементи  безпеки (частина ігрового майданчику  облаштована м’яким покриттям, частина зеленим газоном), оскільки мали на меті створити простір, який би задовольняв потреби в  дозвіллі усіх  без виключення категорій громадян.  Зона відпочинку облаштована  доріжками, парковими ліхтарями,  лавочками  та декоративними клумбами .  На території висаджено  чимало різноманітних  декоративних та квітучих рослин,  а влітку  територію прикрасить  алея троянд.

Родзинкою зони відпочинку є штучний водоспад, який виконує не лише естетичну функцію, а й лікувальну. Звук води  створює атмосферу релаксу  та діє  при психологічному  збуджені, як заспокійливий і розслабляючий  засіб.

Усе ігрове обладнання  для майданчика  придбано   громадською організацією за  кошти спонсорів та благодійників. Додатково для реалізації проекту залучено близько 100,0 тис. грн., а саме придбано  сучасну альтанку, качелі, карусель, пісочницю, стійку «Влучний удар», вежу та гірку. Влаштоване  ігрове обладнання  задовольнить потреби усіх без винятку  і надасть можливість  дітям з порушеннями опорно-рухового апарату, які користуються візком, брати участь у ігровому процесі на рівних.

Закликаємо мешканців брати участь у подальших конкурсах  «Бюджету громадських ініціатив», адже так ви можете стати ініціатором проєкту, вплинути на розвиток нашої громади і спрямувати кошти на реалізацію вашої ідеї.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь