Будинок Глікліха

Дата: 27.04.2020 16:02
Кількість переглядів: 1329

Красується у центрі Тульчина напрочуд ошатний невеликий палац - будинок Глікліха, побудований у 1910 році заможним єврейським купцем Розенфельдом як посаг для своєї доньки Нехоми (Юлії). Нажаль подальша її доля маловідома. Перекази донесли, що Нехома, навчаючись у гімназії мала ім’я Юлія, а на початку двадцятого століття вийшла заміж за лісоторгівця Глікліха (італійського купця).

У місті Розенфельду належало декілька особняків, які збереглися до наших днів. Щодо цього, то він має незвичні задумки - постає перед нами з кожного свого боку іншим архітектурним стилем. Вперше це було занотовано Святеликом В.А., який надав інформацію Українському спеціальному проектно-будівельно-реставраційному об’єднанню «Укрреставрація» для виготовлення паспорта об’єкта культурної спадщини у 1993 році.
Палац має збережені первісні вхідні двері, частково збережені елементи декору та східці на другий поверх. Будівля - пам’ятка архітектури та містобудування місцевого значення (Рішення виконкому Вінницької обласної ради народних депутатів від 14.02.1991 р. № 43, ох. № 189-М).

Підготовлено Щербань Л.М., провідним спеціалістом відділу культури, туризму та охорони культурної спадщини Тульчинської міської ради.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь