Сьогодні в Україні, як і в усьому світі, відзначають День боротьби з захворюванням на туберкульоз

Дата: 24.03.2020 15:39
Кількість переглядів: 291

Фото без описуТуберкульоз – це інфекційне (заразне) захворювання, збудником якого є мікобактерія туберкульозу. Найчастіше цього збудника називають бацилою або паличкою Коха, на честь науковця, який відкрив її у 1882 р.
Туберкульоз передається переважно повітряно-крапельним шляхом від хворої людини до здорової. Туберкульоз у більшості випадків вражає легені, але захворювання може виникнути у будь-якому органі, наприклад, нирках, хребті, мозку, лімфатичних вузлах, кишечнику, шкірі, статевих органах тощо.

Туберкульозом заражаються при вдиханні повітря, в якому є збудник захворювання – мікобактерія туберкульозу.
Цей мікроорганізм є стійким до навколишнього середовища. Мікобактерія туберкульозу не боїться холоду і нетривалого впливу високих температур. Вона довгий час зберігається у навколишньому середовищі: у пилу, ґрунті, снігу, льоді. Легко потрапляє в організм людини, проте, частіше не викликає захворювання, а вступає в "мирні" відносини з імунною системою організму, яка контролює її перебування в організмі. В "мирних" стосунках з людиною паличка Коха знаходиться в "сплячому" стані в організмах у більшості інфікованих осіб, проте, захворювання не розвивається протягом життя. Лише у 10 % осіб, які інфікувалися паличкою Коха, розвивається захворювання.
Небезпека також криється у тому, що один хворий на туберкульоз, який не знає про свій діагноз і не отримує лікування, може за рік заразити близько 10-15 людей. Але 92-95 % хворих на туберкульоз можна вилікувати!

Для профілактики туберкульозу в Тульчинському РВ філії ДУ «Центр пробації» у Вінницькій області систематично проводиться відповідна роз’яснювальна робота з громадянами на обліку пробації. Основний акцент при цьому робиться на відповідальному ставленні до свого здоров’я та здоров’я оточуючих.

Тільки усвідомивши всі ризики та наслідки цієї хвороби, а також обєднавши зусилля, можна здолати будь-яку проблему, виклик чи небезпечну хворобу.

Бережіть себе! І нехай жоден вірус Вас не здолає!


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь