Пошук

Комунальна установа «Тульчинський територіальний центр» працює в більш посиленому режимі

Дата: 23.03.2020 10:19
Кількість переглядів: 348

Шановні громадяни, пандемія коронавірусу поставила Україну і весь світ перед величезною небезпекою. З метою попередження розповсюдження нової коронавірусної інфекції в Україні запроваджено карантин, багато установ, закладів, організацій не працюють, але наша комунальна установа «Тульчинський територіальний центр» працює в більш посиленому режимі. Ми обслуговуємо найбільш вразливу категорію населення Тульчинської міської територіальної громади, це люди похилого віку та особи з інвалідністю. Саме у цій категорії людей фіксують найбільший показник смертності. Задля того, щоб убезпечити громадян від розповсюдження вірусу, ми ввели додаткові заходи санітарної обробки та деякі обмеження в відділенні стаціонарного догляду для постійного або тимчасового проживання села Тиманівка: 

посилено протиепідемічний режим, заборонено проведення масових заходів, обмежено пересування отримувачів соціальних послуг в громадських місцях, вжито заходи щодо забезпечення та підтримання в достатній кількості протиепідемічними лікарськими засобами та засобами індивідуального захисту працівників та отримувачів соціальних послуг в т.ч. антисептичними та санітарно- гігієнічними; обмежено відвідування отримувачів соціальної
послуги догляд стаціонарний родичами. До стабілізації ситуації рекомендуємо підтримувати родинні зв’язки та спілкування у телефонному режимі.

Заборонено доступ сторонніх осіб до відділення стаціонарного догляду. У відділенні забезпечуються необхідні умови для дотримання правил особистої гігієни працівників та отримувачів соціальної послуги догляд стаціонарний, проводяться регулярні вологі прибирання із використанням дезінфікуючих засобів, забезпечено дотримання нормативних показників температури повітря, забезпечується режим регулярного провітрювання житлових і службових приміщень та здійснюються дезінфекційні заходи за допомогою кварцування. 

Проводиться щоденний температурний скринінг і посилений моніторинг стану здоров’я отримувачів соціальної послуги догляд стаціонарний та догляд вдома, з метою виявлення хворих з ознаками коронавірусної інфекції, грипу та ГРВІ. 

Розроблено чіткий алгоритм дій для соціальних робітників щодо обслуговування одиноких громадян літнього віку та людей з інвалідністю, які отримують соціальну послугу догляд вдома.

Ними проводиться:
1. Інформаційно - роз’яснювальна робота щодо запобігання поширення коронавірусної інфекції (рекомендувано без нагальної потреби не виходити з дому, уникати контактів з людьми із симптомами гострих респіраторних вірусних інфекцій, зміцнювати імунітет та стежити за самопочуттям, мити часто руки з милом або користуватись антисептиком, уникати дотиків до свого обличчя брудними руками, вчасно звертатись до сімейного лікаря у разі
появи перших симптомів ГРВІ) 
2. Щоденний телефонний зв'язок соціального робітника з підопічними;
3. Щоденно соціальні робітники інформують завідувача відділенням соціальної допомоги вдома про стан справ на
закріплених дільницях та стан здоров’я підопічних;
4. Щоранку до 9.00 год. повідомляють завідувачу відділенням свою температуру тіла, так і підопічних.
5. Забезпечують підопічних за їхніми замовленнями необхідними запасами продуктів харчування, предметів першої потреби, медикаментів, в тому числі жарознижуючих засобів.
6. Знають контакти сімейних лікарів підопічних.
7. При виявлені симптомів захворювання у себе чи підопічних (температура вище 38t, сухий кашель, ускладнене дихання тощо) соціальні робітники зобов’язані сповістити сімейного лікаря та адміністрацію територіального центру.
На період карантину з 12 березня до 03 квітня 2020 року за щоденний збір інформації та щоденне інформування Департаменту соціальної та молодіжної політики Вінницької ОДА, Тульчинської міської ради про кількість осіб, в яких є підозра або які захворіли на коронавірусну інфекцію, грип і гострі респіраторні інфекції та заходи, що вживаються для профілактики захворювань призначено відповідальною завідувача відділенням соціальної допомоги вдома
Утюжнікову Олесю Петрівну.

Всіх працівників комунальної установи забезпечено засобами індивідуального захисту (маски, рукавички нестерильні, антисептичні засоби), які закуплено майже на 2000 гривень. Проте, в такий складний час, наша робота цим не має обмежуватись. Тому я звертаємось з пропозицією до всіх одиноких та одиноко проживаючих громадян похилого віку, осіб з інвалідністю Тульчинської об’єднаної територіальної громади, які не є на обслуговуванні нашого центру і в яких є діти, але проживають віддалено. Працівники комунальної установи «Тульчинський територіальний центр» готові на волонтерських засадах на період карантину надавати вам всю життєво необхідну підтримку. Власним транспортом за вашим замовленням по телефону можемо здійснювати закупку та доставку продуктів
харчування, товарів першої необхідності і ліків та сплачувати платежі за житлово-комунальні послуги. Наша допомога вам, це ваша безпека.
Приклад Китаю показує, що солідарна і дисциплінована нація може подолати навіть таку біду, як коронавірус.
Замовити нашу безкоштовну послугу можна щоденно за номерами телефонів:
067-435-57-62 – завідувач відділення соціальної допомоги вдома Утюжнікова Олеся Петрівна та
 068-006-40-30 – виконуюча обовязки завідувача відділенням надання адресної допомоги Плешко Валентина Андріївна.
Бережіть себе і будьте здорові.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь