Постійна комісія з питань бюджету, фінансів, соціально-економічного розвитку, підприємництва та торгівлі Тульчинської міської ради розглянула проєкт бюджету громади на 2020 рік

Дата: 10.12.2019 08:05
Кількість переглядів: 462

Фото без опису9 грудня 2019 року в приміщенні Тульчинської міської ради відбулося засідання комісії з питань бюджету, фінансів, соціально-економічного розвитку, підприємництва та торгівлі. У роботі комісії взяли участь міський голова Валерій Весняний, перший заступник міського голови Іван Костюк та заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Алла Поваляєва.

На засіданні депутати розглянули проєкт бюджету Тульчинської міської об‘єднаної територіальної громади на 2020 рік.

Начальник фінансового управління  Ірина Тихонюк ознайомила присутніх із особливостями формування бюджету громади на наступний рік.

У цілому ресурс бюджету громади на 2020 рік  обрахований в сумі   189,9  млн. грн., в тому числі за загальним фондом – 186,4 млн. грн. та за спеціальним фондом – 3,4 млн. грн.

Прогнозний обсяг доходів загального фонду бюджету міської об’єднаної територіальної громади на 2020 рік (без урахування трансфертів) визначено у сумі  133 млн.грн.  При прогнозуванні дохідної частини було враховано фактичне виконання бюджету за результатами 10 місяців 2019 року та очікувані надходження до кінця 2019 року. Проти показників, затверджених в бюджеті на 2019 рік, плановий обсяг власних надходжень більше на 14,1 млн.грн. або на 11,9 %  і більше очікуваного виконання  за  2019 рік  на 11,0 млн.грн. або на 9,0%.

Обсяги міжбюджетних трансфертів, що передбачаються із державного бюджету  складають  50,1 млн. грн., у тому числі освітня субвенція – 46,3 млн.грн., медична субвенція – 3,8 млн.грн.

Обсяг ресурсу бюджету для виплати заробітної плати з нарахуваннями працівникам установ, які отримують кошти з бюджету громади, розраховувався виходячи з наступних соціальних стандартів

- мінімальна заробітна плата з 1 січня – 4 723 гривень;

посадовий оклад (тарифна ставка) першого тарифного розряду ЄТС з 1 січня – 2 102 гривень.

При складанні проєкту враховано потребу в коштах на оплату праці працівників установ, які отримують кошти з бюджету, відповідно до умов оплати праці та розміру мінімальної заробітної плати, виходячи з наявних фінансових ресурсів державного та місцевого бюджетів, збережені додаткові надбавки, матеріальні допомоги та інші виплати працівникам окремих галузей бюджетної сфери, які відповідно до внесених змін у законодавство застосовуються у порядку та розмірах, встановлених Кабінетом Міністрів України.

При цьому, головним було збереження основних пріоритетів бюджетної політики та дотримання принципів Бюджетного кодексу України, зокрема, в частині затвердження збалансованого бездефіцитного бюджету.

Депутати розглянули висновки та пропозиції до проєкту бюджету, що надійшли від інших комісій міської ради, звернення та листи установ і організацій щодо врахування в бюджеті окремих видатків, пропозиції до бюджету, що надійшли від жителів Тульчинської ОТГ.

За результатами розгляду сформовано зауваження та пропозиції до проєкту бюджету та, відповідно до Бюджетного регламенту Тульчинської міської ради, доручено виконавчому комітету допрацювати проєкт рішення «Про бюджет Тульчинської міської об‘єднаної територіальної громади на 2020 рік» з урахуванням поправок.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь