Пошук

Зустріч з письменником

Дата: 12.10.2021 12:24
Кількість переглядів: 616

11 жовтня у Тульчинській ЗШ І-ІІІ ст..№1 у межах відзначення Дня захисників та захисниць України відбулася зустріч з письменником, волонтером, добровольцем батальйону «Айдар», членом Спілки слов’янських письменників України Сергієм Деркачем, цього року за твори « Мати солдата» та « Дума про добровольця» присуджено Всеукраїнську літературну премію ім.. М.Коцюбинського. Прозаїк розповів про роботу над книгами, адже автор був очевидцем тих подій, що описував. Та й герої романів мають реальних прототипів. Богдана Малинчук із твору « Мати солдата» - це Людмила Менюк із Гайсина, після смерті сина Станіслава на війні продовжила його справу, пішла воїном- добровольцем у батальйон « Айдар». Зображено жінку з крицевою душею і водночас ніжним та добрим серцем. Втративши сина, здобула у батальйоні сто п’ятдесят синів, котрі і називали Богдану мамою. Біль втрати не може зникнути, але відчуття того, що син загинув за Вітчизну додає жінці сил. У «Думі про добровольця» розповідається про воїна на позивний Динаміт, прообразом став Сергій Оврашко з м.Кам’янця-Подільського. 

Відважний, мужній, цілеспрямований, який ціною свого життя захистив побратима. С.Деркач представив також твір « Авдіївка. Шлях до перемоги», де був співавтором. Нікого не залишила байдужим у книга « Четвертый тост ( Интервью на линии огня)». З вітальним словом виступив начальник відділу освіти, молоді та спорту Тульчинської
міськради М.Митрицан, котрий наголосив на тому, що молодь повинна знати про російсько-українську війну і саме такі художні книги і допомагають зрозуміти ціну мирного неба. У засіданні взяли участь директор Тульчинського краєзнавчого музею, голова літературно-мистецького об’єднання « Оберіг» Ю.Хмелевський, член Тульчинської волонтерської сотні С.Прилипко. Однокурсниця по музичному училищу автора, колишня учениця школи, чиї два сини теж випускники цього закладу,які вибрали військову справу смислом свого життя, Н.Завгородня по-іншому розповіла про Сергія як музиканта, людину-бізнесмена.

Організатори заходу - директор освітнього закладу Третяк І. та учитель української мови та літератури Соловей Н.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь