Характерні тенденції ринку праці Вінниччини

Дата: 22.09.2021 10:49
Кількість переглядів: 423

Основні тенденції та виклики ринку праці у 2018 році » Профспілка  працівників освіти і науки УкраїниЗменшення рівня безробіття залишається одним із завдань у діяльності та функціонуванні державної служби зайнятості. Разом з тим ринок праці диктує свої вимоги та має певні тенденції. Для ринку праці Вінницької області характерним є: скорочення робочих місць, міграція робочої сили за кордон, дисбаланс між попитом і пропозицією на ринку праці, низький рівень оплати праці та ін.

«Послугами Вінницької обласної служби зайнятості протягом січня-серпня 2021 року скористалися 85,2 тис. громадян, які шукали роботу, зних 49,3 тис. осіб мали статус зареєстрованого безробітного. Допомогу по безробіттю отримували 46,8тис. осіб.За сприяння обласної служби зайнятості працевлаштовано 18,6 тис. осіб, зокрема 16,0 тис. осіб - зареєстрованих безробітних», - розповіла директор Вінницького обласного центру зайнятості Галина Скоковська.

За сприяння обласної служби зайнятості найбільше громадян були працевлаштовані затакими видами економічної діяльності:47,6%- у сільськомугосподарстві, 13,2% - у переробній промисловості, 10,1%- у сферіторгівлі та 5,2% - у сфері державного управління і оборони.

За професійними групами 33,3% працевлаштованих -це робітники з обслуговування, експлуатації устаткування та машин, 16,2% - особи без професії та особи, які мають найпростіші професії, 10,6% – кваліфіковані робітники з інструментом, 9,3%– працівники сфери торгівлі та послуг, 6,9% - кваліфіковані робітники сільського господарства.

Довідково: станом на 1 вересня 2021 року послуги Вінницької обласної служби зайнятості отримували 44,8 тис.громадян, з них 15,8 тис. осіб мали статус безробітного,що на 28,9% менше, ніж на відповідну дату минулого року. На одне вільне робоче місце претендувало 6 безробітних (на 1 серпня 2020 року цей показник становив 8 осіб).

Відділ інформаційної роботи Вінницького обласного центру зайнятості, 55-44-88


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь