Пошук

13 сесія Тульчинської міської ради 8 скликання

Дата: 17.06.2021 12:06
Кількість переглядів: 803

16 червня 2021 року під головуванням Валерія Весняного пройшло засідання 13 сесії Тульчинської міської ради 8 скликання.

Фото без опису

В роботі пленарного засідання, окрім 26 депутатів міської ради, взяли участь депутат Вінницької обласної ради Василь Подолян, голова Тульчинської РДА Олександр Гаврилюк та голова Тульчинської районної ради Василь Неборецький.

На початку засідання депутати вшанували хвилиною мовчання пам’ять всіх загиблих в зоні Операції Об’єднаних сил.

Фото без опису

До порядку денного депутати внесли ряд змін. З порядку денного депутати виключили питання «Про затвердження проекту землеустрою щодо відведення та надання в оренду земельної ділянки для будівництва та обслуговування будівель торгівлі у м. Тульчині по вул. Миколи Леонтовича, 39а фізичній особі-підприємцю Ворфоломею О.В.». Також додатково до порядку денного включили ще три питання.

Фото без опису

Перед розглядом питань по порядку денному до депутатів та присутніх на засіданні сесії звернулась Лариса Логінова, начальник управління зовнішніх комунікацій АТ «Вінницягаз»:

«У нас зараз відбувається підготовка газорозподільних мереж до опалювального сезону 2021-2022р. Якраз в між опалювальний сезон, коли падає споживання газу, ми проводимо ремонт мереж, їх модернізацію, заміну застарілого обладнання. В цей період важлива своєчасна оплата послуги розподілу газу.

На сьогоднішній день АТ «Вінницягаз» споживачі боргують понад 40 мільйонів гривень за доставку газу, з них 37,2 млн – побутові споживачі, тобто населення.

За тарифні кошти фінансується утримання мереж, їх підтримка в робочому стані, ремонт, модернізація, заміна обладнання та всіх комплектуючих. По Вінницькій області ми обслуговуємо понад 20 тисяч кілометрів мереж, крім того сотні і тисячі різного газорегулюючого обладнання.

НКРЕКП визначає кожного року не тільки тариф, а й скільки коштів ми маємо інвестувати в мережі. В цьому році нам  визначили, що АТ «Вінницягаз» має інвестувати з тарифних коштів в мережі 60 мільйонів гривень, але при таких боргах з боку споживачів, це буде дуже проблематично. Уже середина червня і це нас турбує, ми просимо Вашої допомоги, щоб ви донесли до споживачів інформацію про те, що послуги розподілу газу потрібно сплачувати до 20 числа місяця, в якому отримується послуга, тобто за червень потрібно сплатити до 20 червня.

Інше не менш важливе питання – безпека внутрішньо будинкових мереж газопостачання. Це стосується як багатоквартирних, так і приватних будинків. До 2015 року АТ «Вінницягаз» надавав таку послугу за рахунок тарифних коштів, витрати на обслуговування цих мереж були включені в тариф на розподіл газу. З 2018 року скасували нормативний документ, який уповноважував нас надавати цю послугу. Ми не маємо її надавати тому, що споживач сам обирає собі суб’єкта господарювання на договірних засадах, тобто цю послугу зробили ринковою. АТ «Вінницягаз» має необхідний персонал, матеріально технічну базу, ми можемо надавати ці послуги. Якщо це інші суб’єкти господарювання, вони обов’язково мають мати спеціальний дозвіл, ліцензію на виконання таких робіт. Споживачі можуть як з нами укласти договір, так і з іншою організацією, для нас важливо, щоб мережі були безпечні.».

Фото без опису

Після цього депутати перейшли до розгляду першого питання «Про встановлення місцевих податків і зборів на території Тульчинської міської громади». Зокрема, даним рішенням встановлено ставки єдиного податку для фізичних осіб-підприємців, транспортного податку, ставки та пільги із сплати земельного податку та податку на нерухоме, відмінне від земельної ділянки.

Фото без опису

Прийняте рішення набере чинності із 1 січня 2022 року і буде діяти на території Тульчинської міської територіальної громади. Воно є безстроковим, оскільки чинним законодавством скасовано обов‘язок щорічного прийняття.

Фото без опису

Відповідно до порядку денного депутати розглянули 50 земельних питань, які попередньо опрацьовувалися постійною комісією з земельних відносин.

Фото без опису

Внесено зміни до бюджету громади на 2021 рік:

  • до бюджету громади зараховано субвенцію з державного бюджету на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку територій в сумі 2000,0 тис.грн. та субвенцію із бюджету Вапнярської селищної ради в сумі 100,0 тис.грн.;
  • проведено перерозподіл наявних бюджетних призначень в межах загального обсягу по головних розпорядниках бюджетних коштів згідно поданих клопотань.

Фото без опису

Внесено зміни до Програми розвитку фізичної культури і спорту на території Тульчинської міської ради на 2021-2025 роки.

Фото без опису

Внесено зміни до рішення 10 сесії Тульчинської міської ради 8 скликання від 23.04.2021 року №699 «Про припинення юридичної особи-комунального підприємства «Тульчинський районний центр первинної медико-санітарної допомоги» шляхом реорганізації через приєднання до комунального некомерційного підприємства «Тульчинський центр первинної медико-санітарної допомоги» Тульчинської міської ради».

Розглянувши всі питання порядку денного, депутати завершили роботу сесії.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь