Пошук

День вишиванки в комунальній установі «Центр надання соціальних послуг» Тульчинської міської ради

Дата: 20.05.2021 18:08
Кількість переглядів: 479

День вишиванки - свято, яке об’єднує людей навколо вікових цінностей, які передаються з покоління у покоління.
Це свято не пов’язане з державними, релігійними чи календарно-обрядоими подіями та датами.
Всесвітній день вишиванки вчить берегти споконвічні народні традиції, вчить створювати і носити етнічний одяг. Свято відзначають щороку в третій четвер травня. Це будний день, коли люди можуть прийти в етнічному одязі
в громадські місця, на роботу та навчання.

У цей день не обов’язаково проводити організаційні заходи. Кожен свідомий громадянин, одягнувши вишиванку, може брати участь у конкурсах, ярмарках, флешмобах, ході. Цим самим він підтверджує національну гідність, громадянську позицію, свою культурну, освіченість, духовність. В одязі закодовано багато символів сили, добробуту, краси та оберегів. В Україні вишиванка- є своєрідним унікальним кодом українського етносу.

Свято засноване в Чернівцях у 2006 році, яке в подальші роки поширилось по всій Україні. Пізніше до Дня вишиванки приєдналась українська діаспора по всьому світі і всі ті, хто бажав підтримати Україну. Тульчинці з повагою і шаною ставляться до збереження, відновлення різних технік вишивки. Майже в кожній сім’ї є дитячі та дорослі вишиванки, які одягаються на традиційні, сімейні свята.

КУ «Центр надання соціальних послуг» Тульчинської міської ради організував виставку робіт одержувачів соціальних послуг та співробітників. 

На свято вишиванки запросили майстринь, які презентували власні роботи та коментували своє захоплення вишивкою.
Мазур Євдокія Францівна – працює в напрямку відновлення східної подільської вишивки, учасниця місцевих та регіональних проєктів, вишиває вишиванки, рушники, скатертини, серветки, працює в техніці мережки.

Компанець Надія Шавкатовна має багатогранний талант: малює, виготовляє різноманітні прикраси, створює ляльки-мотанки, різноманітні іграшки, шиє одяг і, звичайно, вишиває нитками, стрічками, бісером.

Качановська Людмила Миколаївна – любить вишивати картини, скатерки, рушники, вишиванки, розшиває жіночі сумки.

Вишивка стала улюбленою справою для завідувачки відділення надання соціальних послуг за місцем проживання Утюжнікової Олесі Петрівни.

Родинні обереги представили на виставку: 
соціальний педагог Бурячок Валентина Василівна - роботи матері Бабиної Олени Андріївни, с.Липівка;
завідуюча відділенням соціальної роботи Милимко Алла Олександрівна- роботи свекрухи Куштир Парасковії Василівни, с.Клембівка.

Цікаві власні роботи вишиванок надали фахівець з фізичної реабілітації Центру Дімова Тетяна Василівна, соціальні робітники Волчок Валентина Семенівна , Луценко Оксана Миколаївна, Банчу Інна Володимирівна, Вольська Антоніна Володимирівна , Кулеша Любов Іванівна та порадували різнобарвністю вишивок.

Виставка робіт вишивки вразила своєю багатогранністю і майстерністю виробів, різноманітністю техніки узорів, видів робіт. Поруч із традиційною вишивкою, були нові, сучасні підходи до творчої вишивки-стрічками, бісером, комбіновані техніки. Виставка діятиме до 26 травня 2021 року. Організатор виставки відділення надання соціальних послуг в умовах денного перебування. Запрошуємо на перегляд.

З нагоди Міжнародного Дня вишиванки працівники комунальної установи провели фотосесію «Українські вишиванки для тебе, рідне місто». А також відділення надання соціальних послуг в умовах цілодобового перебування/проживання організувало фотосесію у вишиванках отримувачів соціальної послуги стаціонарний догляд, читання віршів про Україну та спільне виконання працівниками і підопічними українських народних пісень. 

КУ « Центр надання соціальних послуг» Тульчинської міської ради вітає Всіх з Міжнародним Днем вишиванки.
Тульчин - столиця «Щедрика»- гостинно зустрічає гостей хлібом-сіллю на вишиваному рушнику і щиро запрошує оглянути наші культурно-мистецькі та історичні пам’ятки.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь