Сімейні цінності

Дата: 20.05.2021 15:14
Кількість переглядів: 677

Щорічно 15 травня міжнародна спільнота відзначає, з 1994 року, Міжнародний день сім’ї у системі Організації Об’єднаних Націй. Запровадження свята є проявом турботи про сім’ю,значення і роль її у формуванні державних, духовних, моральних, культурних цінностей особистості, громадянина і Людини.

На думку Генерального секретаря ООН Кофі Ананна «Коли зневажають основні права однієї сім’ї – єдність всієї людської сім’ї,- членами якої вона є, перебувають під загрозою».

Найдорожче, що є в житті кожної людини - це сім’я. Недаремно в народі кажуть «моя сім’я – моя фортеця» - і та, в якій людина народжується, і та, яку людина сама створює.

Перші уроки любові, добра, поваги, патріотизму, працелюбства людина бере із сім’ї.
Для українців рід, родина, сім’я… - сімейні цінності, традиції - головне надбання багатьох поколінь, вони закладені в генетичний код нації, тому недивно, що українці до сім’ї ставляться з особливою святістю. 

Свято Міжнародний день сім’ї працівники КУ “Центр надання соціальних послуг” Тульчинської міської ради провели із Добровольською Галиною Юхимівною.

Історія сім’ї Добровольських дуже цікава. Галина Юхимівна родом із багатодітної родини, із с.Бритавка тодішнього Чечельницького району, в Тульчині зустріла свою другу половинку-Василя Гнатовича, з яким прожили життя цікаве і багате. Виховали двох дітей, вивчили, підняли на ноги старших онуків.

На жаль, відійшов у вічність декілька років тому Василь Гнатович, а Галина Юхимівна продовжує працювати, вести домашнє господарство, займатись громадською роботою. Вона була депутатом декількох скликань Кинашівської сільської ради, головою вуличного комітету. 

Галина Юхимівна із хвилюванням розповіла про своїх рідних. Її бабуся була майстринею вишивки, чудово співала, дідусь сільський майстер, який завжди допомагав односельцям, спільно виховали 7 дітей. Батьки Галини Юхимівни свято берегли сімейні традиції та були зразком поваги і шани одне до одного.

Мати, разом з односельцями, врятувала батька із німецького полону під Уманню. Юхим Подольський разом із сім’єю дякував жителям села за участь у його визволенні. Після звільнення з полону воював у партизанському загоні та в рядах Радянської Армії, закінчив війну в Австрії у м. Вена.

Діти Галини Юхимівни і Василя Гнатовича творчі особистості. Син Ігор-музикант, співак, проживає в м. Тульчині, донька Альона - співачка, аніматор, проживає в Німеччині в м. Ноймюнстер, пропагує українські традиції, бере активну участь в заходах української діаспори. 

Сім’я періодично зустрічається то в Україні, то в Німеччині, але де б вони не зустрічалися, там завжди лунає пісня про родину, про Україну, про батьківські поради, про мамин рушник.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь