Пошук

ФОНД СОЦІАЛЬНОГО СТРАХУВАННЯ ІНФОРМУЄ:

Дата: 06.05.2021 16:56
Кількість переглядів: 271

На жаль, біда в сім'ю іноді  вривається зненацька, коли не очікуєш. У житті багато випадків, коли людина зранку, як завжди, з надією заробити на сім'ю пішла на роботу, а через нещасний випадок чи захворювання  втратили не те що заробіток, а й – здоров'я, нерідко й життя. Люди у відчаї шукають допомоги у роботодавця, влади, суспільства…

Сьогодні рівень життя та виробництва в Україні ще не настільки досконалий, аби працівник не платив йому найціннішим, що у нього є – здоров'ям та життям.

Знизити  захворювання,нещасні випадки на виробництві можна. Найперше - завдяки підвищенню рівня технології та контролю за дотриманням інженерно-технічними працівниками своїх обов'язків, модернізуючи виробництво, підвищуючи рівень промислової безпеки шляхом економічного стимулювання роботодавців, аби ті створили людям належні умови праці.

 «Державна політика в галузі охорони праці базується на принципах пріоритету життя і здоров'я працівників, повної відповідальності роботодавця за створення належних, безпечних і здорових умов праці...» (ст.4 Закону України «Про охорону праці»). Тобто первинне і головне завдання роботодавця, незалежно від форм власності, виду діяльності, господарювання – життя і здоров'я працівника. Зрештою, це конституційна константа. На жаль, практика сьогодення свідчить про недотримання цих основоположних принципів у повсякденному житті.

В умовах економічної(пандемічної) кризи та спаду виробництва роботодавці скорочують персонал, об'єднують посади. При цьому часто питання охорони праці стають другорядними, під скорочення потрапляють працівники служби охорони праці.

 Гасло «Надаєш роботу - створюй безпечні умови праці» - є обов'язковим далеко не для кожного керівника-роботодавця.

Людину, зайняту на виробництві, небезпека підстерігає на кожному кроці. І навіть за умови ретельного дотримання вимог  інструкції з охорони праці ніхто не може гарантувати їй збереження життя і здоров'я. Люди хворіють  не стільки від впливу виробничих факторів, як через незадовільний стан здоров»я, порушення санітарії,

трудової та виробничої дисципліни, власну легковажність.

 Підсумовуючи вищесказане, хотілося б  відмітити, що працівники Фонду соціального страхування відноситься до однієї з найблагородніших і гуманніших серед всіх професій, що відносяться до сфери соціального захисту громадян.

 Наша робота складна, відповідальна і водночас вкрай потрібна людям щодня. Особливо сьогодні, коли серйозним викликом соціальній безпеці стала пандемія короновірусної хвороби.

Наш обов'язок допомагати людям, які втратили працездатність-

 допомагати не лише матеріально, а насамперед своєю увагою і чуйністю, добрим словом і конкретною справою, і це ми намагаємось робити.

Також, хотілось би нагадати, що допомога Фонду у випадку біди можлива тільки тим працівникам, які мають офіційно оформлені трудові відносини з роботодавцем.

 

 

Страховий експерт з охорони праці  

 Фонду соціального страхування України                                         Сергій    Пашенько


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь