Пошук

Вчасна оплата рахунку — запорука стабільного газопостачання

Дата: 24.11.2020 16:10
Кількість переглядів: 251

На Вінниччині збільшується заборгованість за спожите блакитне паливо. В основному накопичують борги побутові споживачі. Так, станом на 1 листопада 2020 року промислові та бюджетні організації області заборгували ТОВ
«Вінницягаз Збут» понад 100 тисяч гривень, тоді як населення не сплатило за спожитий газ 578 млн грн.

«Збільшення кількості газових боржників загрожує системі газопостачання Вінниччини», - наголошує директор ТОВ «Вінницягаз Збут» Василь Сопільник. 
За його словами, через несвоєчасну сплату побутовими споживачами за газ, «Вінницягаз Збут» не може розрахуватися з іншими учасниками газового ринку. 

«Звертаюсь до наших клієнтів із проханням не накопичувати борги та вчасно розраховуватись за спожитий газ. Від цього залежить стабільність та злагодженість роботи всієї системи газового забезпечення як в нашому регіоні, так і в країні загалом», - зауважує директор ТОВ «Вінницягаз Збут» Василь Сопільник.

Варто зазначити, що з початку дії карантину «Вінницягаз Збут» не застосовує штрафні санкції за прострочення оплати за спожитий газ населенням області та не припиняє його постачати боржникам.

«Але так буде не завжди. Після завершення карантину нам доведеться стягувати належні суми примусово, а це не тільки зайвий клопіт, але й додаткові витрати для клієнтів-боржників. З початку року ТОВ «Вінницягаз Збут» передало до судів 421 справу стосовно стягнення простроченої заборгованості на понад три млн грн. 

На користь компанії вже отримано рішення по 226 справам на суму майже 1,4 млн грн, 30% з яких уже стягнуто», - зауважує Василь Сопільник. Разом з тим, місцевий газопостачальник нагадує, що наявність боргів, погашення
яких не відбувалося впродовж трьох і більше місяців, і сума яких перевищує 340 грн, є підставою для втрати права на отримання субсидії (постанова Кабінету Міністрів України № 848 від 21.10.1995 року (в чинній редакції)).

Нагадаємо, що клієнти «Вінницягаз Збуту» можуть оплачувати рахунки за газ дистанційно. В компанії працюють онлайн сервіси порталу 104.ua: Особистий кабінет, мобільні додатки для Android та iOS, а також Viber-бот і Telegram-бот. Компанія «Вінницягаз Збут» вдячна громадянам, які сплачують за спожитий газ вчасно, і закликає всіх не починати Новий рік із боргів за газ!

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь