Міжнародний оперний open air фестиваль – OPERAFEST TULCHYN

Дата: 25.05.2017 16:30
Кількість переглядів: 998

Фото без опису

4-5 червня 2017 року Палац Потоцьких, м. Тульчин Вінницької області. Початок денних вистав – о 18:00. Початок вечірніх вистав – о 21:00. Вхід вільний.

Міжнародний оперний фестиваль OPERAFEST TULCHYN відбувається за підтримки народного депутата України Миколи Кучера, голови Вінницької обласної державної адміністрації Валерія Коровія та Міністерства культури України.

Меценат фестивалю – Юрій Косюк.

Генеральний партнер фестивалю – «МИРОНІВСЬКИЙ ХЛІБОПРОДУКТ».

Партнери фестивалю: Італійський культурний інститут, Тульчинська районна державна адміністрація, Вінницька обласна універсальна наукова бібліотека ім. К. А. Тімірязєва.

Співорганізатори – Благодійний фонд сприяння розвитку талантів Поділля, Подільський туристичний центр, компанія «ВІННИЦЯКОНЦЕРТ».

Генеральний інформаційний партнер – RIA.

Медіа-партнери: ТРК «ВІНТЕРА», телеканал «Еверест», телеканал «ВІТА», телеканал «Вінниччина», радіо «Місто над Бугом», радіо «Ера FM», газета «33 канал», газета «Місто», «Газета по-українськи», журнал «Свадьба года», журнал «Країна», 20minut.ua, myvin.com.ua, vezha.vn.ua, vinnitsaok.com.ua, vindaily.info, vlasno.info, vinnitsa.info, vip.vn.ua, likebb.com, moemisto.ua

Візуальна програма фестивалю OPERAFEST TULCHYN:

мурал, флюро-арт, селфі-зони, художні виставки та фотоколаж.

 

Візуальна програма фестивалю пропонується, як масштабний просторовий візуальний проект для підсилення уваги до головної події шляхом створення видовищних мистецьких локацій на території фестивалю OPERAFEST TULCHYN.

Візуальна програма складається з серії яскравих арт-проектів:

√ мурал-арт «Opera Mural»

√ фотоколаж «Opera Windows»

√ селфі-зони «Opera Stars»

√ проект флюро-арту «Opera Light»

√ виставка образотворчого мистецтва художників міста Тульчин «Opera Art»

√ виставка народних майстрів «Opera Folk».

Куратор візуальної програми фестивалю OPERAFEST TULCHYN - Олександр Никитюк, «Лабораторія актуальної творчості».

Фото без опису

Проект мурал-арту «Opera Mural»

Фестиваль OPERAFEST TULCHYN має як короткострокові завдання, так і довгострокові. У подальшому фестиваль планується проводити щороку.

Ідея нанесення зображення муралу у вигляді оперної сцени поруч Палацу Потоцьких створить ситуацію постійного нагадування про цей факт, виконає роль реклами для можливості просування фестивалю у майбутньому.

Автори та учасники проекту: художники Олександр Марченко та Володимир Ходак.

Фото без опису

Флюро-арт проект «Opera Light»

Експозиційний проект «Opera Light» з використанням світлових ефектів у різних проявах на території фестивалю OPERAFEST TULCHYN проводиться, як частина візуальної оpen аir програми для підсилення уваги до головної події.

Творчий куратор мистецької частини проекту -  художниця Олена Шептицька  (Львів) має 16-річний досвід творчої роботи у таких популярних сучасних напрямках, як флюро-арт, світловий перформанс та вогняне шоу.

Спеціально для фестивалю OPERAFEST TULCHYN творча організація «Дивина» об’єднала промо арт-групи з усієї України, щоб створити  яскраву експозицію з об’ємно-просторових комплексів.

PSY-HO family art studio, Paul Spider, Misterica Family, Fiolena та  Dyvyna -  автори у стилі флюро-арт, які працюватимуть з простором центральної частини площі Палацу та території, що до неї прилягає.

Мальовані полотна, тканинні  та ниткові інтерактивні конструкції вдень виглядають, як творчі візуальні інсталяції, а у вечірній та нічний час за допомогою спеціальних ультрафіолетових ламп перетворюються на світлові.

Під час проведення проекту «Opera Light» у нічний час відбудеться серія візуальних перформансів, а вдень - майстер-класи з фейс-арту, боді-арту та художнього оздоблення оперних та карнавальних масок.

Творчий куратор проекту - Олена Шептицька.

Художники проекту: Микола Кравець, Антоніна Лабаткава, Андрій Череба, Павло Юник, Юлія Оксененко.

Фото без опису

Проект фотоколажу «Opera Windows»

Оперне мистецтво має надзвичайно захоплюючу історію. Але історію творять передусім цікаві індивідуальності!

Проект фотоколажу «Opera Windows» задуманий, як можливість нагадати гостям і учасникам фестивалю OPERAFEST TULCHYN про існування, роль та вагомий внесок у розвиток жанру найбільш відомих та яскравих виконавців опери.

Фотографії кращих оперних виконавців, вставлені у вікна правої будівлі архітектурного комплексу Палацу Потоцьких, створять атмосферу присутності духу цих неперевершених майстрів на фестивалі!

Автор проекту - художник Олександр Никитюк.

Фото без опису

 

Селфі-зони «Opera Stars»

Селфі-зони заплановано, як продовження ідеї проекту «Opera Windows», але в інтерактивному сенсі - із залученням гостей фестивалю.

Спеціально підготовлені фотоколажі презентують всесвітньовідомих оперних виконавців та головних героїв знаменитих опер у повний зріст для можливості фотографування.

На фотографіях буде виникати ілюзія присутності, що стане ще однією родзинкою фестивалю та буде сприяти популяризації жанру.

Автор і виконавець проекту - художник Володимир Ходак.

 

Виставка образотворчого мистецтва художників м. Тульчин «Opera Art»

Експозиція картин найкращих художників Тульчина стане цікавим допоміжним елементом фестивалю, додасть мистецького шарму та розважить гостей фестивалю у час, не задіяний оперною програмою.

Учасники - художники міста Тульчин.

 

Виставка народних майстрів «Opera Folk»

Опера має величезну кількість тематичних різноманіть. Українська тематика не є винятком. Відомі опери «Наталка Полтавка», «Запорожець за Дунаєм» та інші демонструють саме український контекст.

Логічним є виділення такого контексту у окремий проект, адже Міжнародний оперний фестиваль OPERAFEST TULCHYN відбувається на території України і має одне з пріоритетних завдань - популяризацію власного культурного надбання.

Організатор проекту – Тетяна Омелянівна Цвігун, директор Вінницького обласного центру народної творчості.

 

Додаткові нові сюрпризи фестивалю OPERAFEST TULCHYN

У дні проведення фестивалю OPERAFEST TULCHYN, 4-5 червня, для забезпечення максимального комфорту та цікавого проведення часу на території Палацу Потоцьких будуть працювати:

√ партерна зона до 1000 місць та зона бенуар;

√ мобільна редакція газети RIAВже зранку 4 червня вийде спеціальний фестивальний випуск газети, де кожен зможе найпершим дізнатися всі свіжі фестивальні новини, інтерв’ю та цікавинки найгучніших подій OPERAFEST TULCHYN;

√ наметове містечко «Ночівля в палаТці Потоцьких» зі своєю лаунж-зоною (торгові точки, морозиво власного місцевого виробництва, кальян), туалетами, інфо-центром і всією інфраструктурою, необхідною для комфортного перебування. Місця у наметовому містечку бронюються під кожен намет, тому всім бажаючим заночувати у наметовому містечку необхідно попередньо зареєструватися у кураторів  – тур-клубі «Бідняжка», моб.: (097)861-83-05, (093)249-45-87 – Яна;  

√ затишна кав’ярня «ЧОРНА КІШКА, БІЛИЙ КІТ». Завдяки найсмачнішій українській каві, винятковим смаколикам, найкращим бариста та завжди оригінальним подіям саме ця кав’ярня у рекордні строки стала однією з найулюбленіших для всіх жителів та гостей Вінниці;

√ ресторан під відкритим небом зі спеціально розробленим «оперним меню»! 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь