Пошук

Кабінет Міністрів ухвалив рішення про виділення в регіони 500 млн грн на програму безкоштовних ліків для хронічно хворих з 1 квітня

Дата: 10.03.2017 16:12
Кількість переглядів: 492

Кабінет Міністрів України на засіданні у п'ятницю ухвалив постанову "Про затвердження Порядку та умови надання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на відшкодування вартості лікарських засобів для лікування окремих захворювань" для забезпечення механізму реімбурсації на ліки проти серцево-судинних захворювань, цукрового діабету ІІ типу та бронхіальної астми на місцях.

Відповідно до ухваленого рішення, в регіони будуть направлені 500 млн грн для того, щоб в кожному регіоні запрацювала програма по безкоштовних ліках за трьома категоріями, зазначив Володимир Гройсман.

Як зазначила в.о. Міністра охорони здоров'я України Уляна Супрун, представляючи проект постанови, розподіл субвенції буде здійснюватися на підставі статистичних даних про кількість осіб, які страждають на такі захворювання.

На наступне засідання Уряду буде внесено увесь пакет необхідних документів для того, щоб програма реімбурсації почала діяти з 1 квітня, повідомив Прем'єр-міністр.

«Зараз буде проведена відповідна робота для того, щоб з 1 квітня запустити видачу безкоштовних ліків хронічно хворим українцям», - зазначив Глава Уряду після ухвалення постанови.
«Ми розпочинаємо процес прийняття рішень щодо фінансування безкоштовних ліків», - наголосив Прем'єр-міністр.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь