Газорозподільна система Вінниччини під загрозою через низький рівень розрахунків

Дата: 09.04.2020 11:54
Кількість переглядів: 288

Фото без описуРівень розрахунків за надані послуги розподілу газу на Вінниччині у березні склав лише 60 %. Зокрема, станом на 08.04.2020 року перед «Оператором газорозподільних систем АТ «Вінницягаз» рахується заборгованість за розподіл природного газу мешканців Тульчинського району в сумі 2489.4 тис.грн., відповідно рівень розрахунків становить 51.4 %.

При цьому споживання газу залишається інтенсивним, адже сім’ї споживачів під час карантину залишаються вдома, користуються газом та іншими комунальними послугами.

Для забезпечення безвідмовної роботи усієї інфраструктури «Вінницягаз» в умовах карантину працює в надзвичайному режимі. Забезпечує безаварійне та безперебійне постачання газу в регіоні, доставку газу до кожної оселі, сподіваючись на розуміння і підтримку споживачів. Стан газорозподільних мереж та їх обслуговування, робота аварійно-диспетчерської та інших служб підприємства, дистанційне обслуговування споживачів Центрами обслуговування клієнтів тощо напряму залежать від оплати споживачами отриманої послуги розподілу газу.

Критично низький рівень платежів ставить під загрозу належне функціонування стратегічної інфраструктури розподілу газу.

Згідно вимог чинного законодавства оплата послуги розподілу природного газу здійснюється щомісяця рівними платежами протягом року, до 20 числа місяця, у якому надається послуга. Тобто, за березень - до 20 березня, за квітень - до 20 квітня.

У випадку несвоєчасної та/або неповної оплати послуг Оператор ГРМ в установленому законодавством порядку має право припинити/обмежити газопостачання на об'єкт споживача. Ці питання урегульовані нормами Кодексу газорозподільних систем, Типового Договору розподілу природного газу тощо.

АТ «Вінницягаз» поділяє позицію про зупинення нарахування штрафних санкцій за прострочення оплати, щоб у такий спосіб допомогти споживачам пережити карантин. Також на період карантину запроваджено мораторій на припинення доставки газу споживачам, які мають заборгованість за послуги. Однак, необхідність оплати отриманої послуги залишається. Навіть, якщо оплата буде зроблена не під час карантину, а по його закінченні. Неплатежі ж ведуть до накопичення боргів, які потім споживачам буде складно враз погасити. По закінченню обмежень, за наявності боргів постане питання припинення розподілу газу неплатникам.

Для забезпечення безаварійного та безперебійного розподілу природного газу регіоні просимо Вас посприяти у покращенні рівня розрахунків за дану послугу.

В свою чергу АТ «Вінницягаз» як соціально відповідальна компанія, дбаючи про безпеку жителів області, готова підкласти плече медикам у боротьбі з коронавірусом СО/Ю19. За час карантину «Вінницягаз» виділив для надання благодійної допомоги медикамі млн грн.

Станом на 8 квітня компанією надана благодійна допомога медичним закладам Вінниці та районним лікарням на загальну суму 530 тис. грн. Зокрема, лікарням передані 1300 експрес-тестів для швидкої діагностики вірусу та 1400 л пального для підвезення медиків та потреб швидкої допомоги. На черзі — формування нового траншу допомоги ще на 500 тис. грн. для придбання медичних препаратів, засобів індивідуального захисту для медичного персоналу та чергової партії пального для лікарень


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь