Лариса Білозір: «Епідемія COVID-19 - тест на зрілість суспільства та держави»

Дата: 25.03.2020 11:31
Кількість переглядів: 336

Фото без описуНародна депутатка Лариса Білозір однією з перших на Вінниччині відгукнулась на допомогу медикам та відкрила на окрузі оперативний штаб який розпочав процес забезпечення першочергових потреб медичних закладів Шаргородського, Томашпільського, Чернівецького, Мурованокуриловецького та Тульчинського районів.

Різні країни світу кинули всі сили на протидію пандемії коронавірусної хвороби. Перші клінічні прояви COVID-19 у хворих в Китаї з'явились 8 грудня 2019 року. А перший офіційний випадок хвороби на території України було підтверджено вже 2 березня цього року.

Фактично вірусу знадобилось три місяці, щоб здолати ланцюжок контактів людей та відстань континентів і дістатись з Азії до нашої країни. Це добре демонструє темпи поширення хвороби і якщо не вживати термінових заходів, ситуація може вийти з-під контролю. 

Нині медики районних лікарень знаходяться на передовій боротьби з епідемією. У Вінницькій області визначили 21 лікувальний заклад, де надаватимуть допомогу у разі виявлення хворих на коронавірус. Серед них і Томашпільська, Тульчинська та Шаргородська центральні районні лікарні.

Тому першочерговим завданням для держави має стати забезпечення безпеки медичних працівників. Але проблема із забезпеченням лікарень всім необхідним в умовах поширення інфекційної хвороби залишає бажати кращого. Епідемію COVID-19 українська медицина зустрічає у найбільш вразливий для неї момент. З 1 квітня докорінно змінюється вся модель фінансування галузі. І це в той час, коли саме на охорону здоров'я припадає найбільший удар у боротьбі з вірусом. За прогнозами МОЗ, вірогідність збільшення надходження хворих на коронавірус у найближчі тижні вкрай висока.

Тому багато компаній, політиків, впливових та відомих людей переоснащують виробництво або виділяють власні кошти на боротьбу з вірусом. Не залишається осторонь у такий момент і народна депутатка Лариса Білозір, яка вирішила перерахувати свою депутатську зарплатню за перший квартал цього року на потреби лікарень та ЦПМСД свого округу. І вже цього тижня медики районних лікарень її округу отримали першу обіцяну допомогу.

«Епідемія COVID-19 - кращий тест на зрілість суспільства та держави. Ми всі повинні працювати заради обмеження поширення небезпечної хвороби. Із перших днів карантинних заходів ми контактуємо з медиками та іншими екстреними службами районів для збору оперативної інформації щодо їх першочергових потреб у цей нелегкий час. На жаль, масштабні закупівлі зараз дуже обмежені через хаос з цінами та відсутність централізованих поставок засобів індивідуального захисту. Але ми все ж шукаємо і, на щастя, знаходимо прийнятні варіанти. Для прикладу нам ще вдалось оперативно придбати респіратори класу FFP3 для томашпільских медиків. Це були одні з останніх респіраторів за прийнятними цінами на ринку. Також ми закупили 100 літрів дезінфектора, 500 штук захисних окулярів, 500 - халатів стерильних, 10000 пар господарських рукавиць, які були розподілені між лікувальними закладами мого округу. А також передали 500 літрів пального для районних відділків поліції», - зазначила Лариса Білозір у коментарі.

Крім того, обраниця поінформувала, що у перші ж дні запровадження карантину та виникнення дефіциту засобів індивідуального захисту в торгових мережах країни, депутатська група "За майбутнє", до якої також входить Лариса Білозір, направила колективне депутатське звернення до прем’єр-міністра, керівництва МВС та СБУ у якому закликали український уряд негайно забезпечити постачання в Україну таких засобів захисту, як маски, респіратори і спецодяг, а також антисептики, для громадян України та медичних установ, та для правоохоронних органів. А також вжити дієвих заходів реагування і розслідування ситуації, що склалася навколо недостатнього забезпечення країни згаданими засобами захисту, а також випадків, висвітлених пресою, коли спритні українські ділки розпродали тисячі тон масок закордон, провернувши аферу, що містить ознаки злочину, під час пандемії коронавірусу в світі та епідемії в країні. 

Виконавчий комітет Тульчинської міської ради висловлює щирі слова вдячності  народному депутату України Ларисі Миколаївні Білозір за надану допомогу медичним закладам громади у протидії пандемії коронавірусної хвороби COVID-19 .


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь