Пошук

Лариса Білозір: «Громади округу матимуть мою підтримку для успішного втілення своїх проєктів»

Дата: 18.02.2020 15:18
Кількість переглядів: 308

Минулого тижня в частині районів Вінниччини відбувся V Регіональний форум «Кроки до розвитку громад».
Щорічна ініціатива з впровадження проєктного менеджменту в громадах Вінниччини за сприяння народної депутатки Лариси Білозір, в чергове зібрала усі зацікавлені сторони. До ювілейного форуму долучились одні з найкращих експертів області в сфері регіонального розвитку.

"Головна мета цьогорічних Форумів - донести до майбутніх учасників, що у центрі їх уваги має бути людина, її потреби та підвищення якості життя в громаді в цілому" - зазначила Лариса Білозір, ініціаторка навчання у Томашпільскому, Тульчинському, Шаргордському, Чернівецькому та Мурованокуриловецькому районах.
Адже в умовах браку фінансових ресурсів на місцях необхідно шукати нові шляхи залучення додаткових коштів для вирішення проблем людей і громад в цілому. Один із них - участь у грантових програмах та проектах обласного, державного та міжнародного рівнів.

"Проєктний менеджмент - сучасний засіб залучення коштів для реальних змін у наших громадах. За 5 років проведення нашого Форуму з навчання громад, на першому плані - обговорення напрямків співпраці. Матриця наших дій виглядає так: будуємо пріоритети, пишемо проєкти, отримуємо результат! Справжня робота тільки починається. Попереду - консультації, перевірки написаних заявок, співфінансування та безпосередньо реалізація проектів переможців. Я вдячна моїм землякам за чудову і продуктивну співпрацю. Рухаємось вперед" - прокоментувала Лариса Білозір для нашого видання.

Варто підкреслити, що залучення фінансування з обласного бюджету громади здійснюють самотужки, завдяки прозорій та чесній процедурі оцінювання поданих на конкурс їх проєктів. Сума виділених коштів на район визначається формулою, яка враховує якість та кількість написаних громадами проектів в районі. Як і в попередні роки, цьогоріч якщо кожна сільська рада напише по два якісних гранти (ОТГ-6 прєктів), то район в цілому зможе залучити ще більший грошовий ресурс із фонду конкурсу.
Варто зазначити, що громадам, які презентують свої проекти, ГО "Життя та розвиток громад" засновницею якої є Лариса Білозір, допоможе зі співфінансуванням для підвищення шансів здобути перемогу у конкурсі. Адже залучення позабюджетних коштів – це основний чинник перемоги проекту на етапі конкурсу.
Цікаво, що минулоріч, при підтримці Лариси Білозір, було втілено проєктів на загальну суму 19,1 млн. грн. Внесок ГО «Життя та розвиток громад», при підтримці Лариси Білозір, для розвитку громад Томашпільского, Тульчинського, Шаргордського, Чернівецького та Мурованокуриловецького районів склав біля 2 млн. грн. і це лише за два останні роки.


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь