Пошук

Соборна мати Україна – одна на всіх, як оберіг

Дата: 23.01.2020 08:43
Кількість переглядів: 450

Працівники та жителі Тульчинської міської ОТГ долучилися до  урочистостих заходів з нагоди відзначення Дня Соборності України 22 січня 2020 року о 10 год в м.Тульчині, де відбувся мітинг і покладання квітів до Стели пам’яті Героїв Небесної Сотні та загиблих воїнів-земляків в зоні проведення АТО,  пам’ятника Тараса Григоровича Шевченка.   

У всіх закладах освіти проведено флешмоби із хештегом «В Єдності Сила», «Разом Сильніші».

22 січня о 13 год на базі Тульчинської ЗШ І-ІІІ ст.№1 відбулася літературно-краєзнавчо-історична конференція « Єдина навіки рідна країна»,  приурочена Дню Соборності України.

У роботі конференції взяли участь Кубик Т.О., начальник загального відділу, Боб І.М., начальник організаційного відділу Тульчинської міськради, Митрицан М.М., начальник відділу освіти, молоді та спорту, Третякова К.В., начальник відділу культури.

Присутні -  учні та вчителі міських шкіл, учителі історії сільських шкіл ОТГ. Розпочала конференцію методист відділу освіти, молоді та спорту Соловей Н.З., яка наголосила, що людину, як казав У.Самчук, «робить два начала – людська гідність та національна свідомість». Ми станемо кимось, коли самі визнаємо себе як нація. Кожен із нас.

Із вітальним словом до присутніх звернувся начальник відділу освіти, молоді та спорту Михайло Митрицан, котрий наголосив на важливості знаменної дати, що дала поштовх виборюванню істинної незалежності України, не оминув подій, що відбуваються на Сході України та в окупованому Криму, підсумував роботу учнівських колективів щодо вшанування багатовікової історії національного державотворення, засвідчення поваги до подвигу борців за свободу, незалежність і територіальну цілісність.

Музичною композицією « У серці з Україною» урочистості розпочали учні 9 класу НВК ЗШ І-ІІІ ст.№3-гімназії м.Тульчина Якубовський Б., Гладкий В., Щур І.( вчитель Марчуковська Л.Г.). Желюк Л.В., учитель історії Тульчинської ЗШ І-ІІІ ст.№1, у промові звернула увагу на головні віхи у проголошенні незалежності України, розповіла про 4 Універсал.

Учні 9 класів Тульчинської ЗШ І-ІІІ ст.№1 ( вч. Желюк Л.В.) долучилися до флешмобу, започаткованому Вінницькою ОДА, та представили виступ під гаслом « Держава, суспільство і я – єдина щаслива сім’я».

Нікого не залишила байдужим представлена збірка Н.Погребняк « На вас зачекалися…», присвячена воїнам ООС, пані Наталя презентувала вірші зі своєї збірки.

Гурт вчителів «Берегиня» ( Тульчинська ЗШ І-ІІІ ст.№1, керівник Кушнір В.) присвятили стрілецьку пісню тим вікопомним подіям сторічної давнини. Традиційно були зачитані роботи переможців районного конкурсу учнівської творчості «Об’єднаймося ж, брати мої», зокрема учениця 10 класу Тульчинської ЗШ І-ІІІ ст.№1 Максимишена М. разом з учителем Мельник А.В. досліджувала період життя І.Котляревського в Тульчині, Лобінцова Є. з учителем Бобровою Л.В. розповіли про сотника армії УНР А.Гончаренка, який брав участь у бою під Крутами, а перед Першою світовою проходив військову службу у чині офіцера Кубанського полку, що розміщувався в Тульчині.



Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь