Тульчинський районний відділ філії Центру пробації ДОСУДОВА ДОПОВІДЬ

Дата: 18.12.2019 11:32
Кількість переглядів: 270

Фото без описуДосудова доповідь складається щодо певної категорії осіб, які визначені КПК України. Так, до такої категорії слід відносити осіб, обвинувачених у вчиненні злочинів невеликої або середньої тяжкості, або тяжкого злочину, нижня межа санкції якого не перевищує п’яти років позбавлення волі. Варто зазначити, що досудова доповідь відносно обвинувачених віком від 14 до 18 років складається незалежно від тяжкості вчиненого злочину, крім випадків, передбачених КПК України.

Крім того, в КПК України передбачений вичерпний перелік осіб, досудова доповідь щодо яких не складається. До таких осіб відносяться:

– особа, стосовно якої прокурором складено клопотання про звільнення від кримінальної відповідальності;

– особа, яка вже відбуває покарання у виді обмеження волі або позбавлення волі;

– неповнолітній, стосовно якого прокурором складено клопотання про застосування до нього примусових заходів виховного характеру;

– неповнолітній, який не досяг віку кримінальної відповідальності, за наявності підстави для застосування примусових заходів виховного характеру;

– особа, стосовно якої прокурором складено клопотання про застосування примусових заходів медичного характеру;

– особа, до якої застосовано умовно-дострокове звільнення від відбування покарання, проте вона вчинила новий злочин протягом невідбутої частини покарання;

– у разі якщо під час підготовчого судового засідання ухвалено судове рішення про затвердження угоди.

Згідно ч.2. ст. 9 Закону України «Про пробацію», для підготовки досудової доповіді персонал органу пробації має право отримувати інформацію про обвинуваченого від підприємств, установ, організацій або уповноважених ними органів та від громадян.

Така досудова доповідь повинна містити у собі деякі відомості про обвинуваченого, зокрема: соціально-психологічну характеристику, оцінку ризиків вчинення повторного кримінального правопорушення, висновок про можливість виправлення без обмеження волі або позбавлення волі на певний строк. Обвинувачений може безпосередньо брати участь у складанні такої доповіді шляхом надання персоналу органу пробації усієї необхідної інформації відносно себе, з метою підготовки досудової доповіді.

Порядок складення досудової доповіді визначений Наказом Міністерства юстиції України від 27.01.2017 р. №200/5 «Про затвердження Порядку складення досудової доповіді» (надалі – Порядок), яким визначено механізм складення та подачу до суду персоналом органу пробації досудової доповіді.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь