ДП «Тульчинське ЛМГ» підготувало для реалізації 2,5 тис. новорічних дерев

Дата: 03.12.2019 12:16
Кількість переглядів: 222

Зазвичай, багато людей дотримується думки, що купуючи живу ялинку - шкодиш навколишньому середовищу, бо вирубують тисячі дерев. А чи думали ви, про те, що штучна ялинка прослужить вам всього декілька років і ви викинете її просто на сміттєзвалище, де вона ще століттями буде розкладатися?
Закликаємо замислитися про шкоду від штучних ялинок, і тому як альтернативу пропонуємо купувати все ж живу!

А цьогоріч Тульчинські лісівники підготували для реалізації, як звичайні новорічні ялини, так із закритою кореневою системою в горщику, які потім можна висадити!!!

Цьогоріч у тульчинських лісівників можна придбати новорічне дерево за такою ціною: висотою до 1,25 м – 114 грн./м, 1,25-2 м – 132 грн./м, 2-2,5 м – 171 грн./м і вище відповідно до висоти дерева. Для оптових покупців діє система знижок: відповідно до вищевказаної вистоти оптовий покупець сплачує 105, 123 і 156 грн. за погонний метр дерева.
Також тульчинські лісівники підготували для реалізації новорічні ялини із закритою кореневою системою. Вартість новорічного дерева у горщику – 210 грн. (висота 0,5-0,7 м).

Лісгосп вирощує і заготовляє новорічні дерева без шкоди довкіллю, адже шкілки (спеціальні плантації хвойних порід) закладаються у лісництвах щороку, у більшості на землях, непридатних для ведення лісового господарства. Зокрема ДП «Тульчинське ЛМГ» має практику створювати шкілки новорічних ялин щороку на площі 4 га. Цього року Тульчинське ЛМГ підготувало для реалізації населенню 2,5 тис. новорічних дерев. Це сосна звичайна, ялина звичайна,
Новорічні дерева можна придбати в усіх лісництвах ДП «Тульчинське ЛМГ» або на ялинкових базарах. Усі ялинки марковані самоклейними етикетками або пластмасовими бирками-стяжками. За номером на цих уніфікованих засобах можна легко перевірити легальність заготовленого новорічного деревця (на сайтах ДП «ЛІАЦ», yalynka.info або через аналогічний додаток у смартфоні).
Отож, передсвяткова заготівля новорічних дерев не завдає шкоди лісові! Ті ялинки, які легально продаються, - результат цілеспрямованої праці лісівників. Спочатку лісівники заготовляють насіння шпилькових порід, висівають його у парниках, коробах, висаджують сіянці на плантації новорічних дерев і доглядають молоді дерева у середньому 5-8 років. Ось такий тривалий шлях від шишки до новорічного дерева у вашій оселі.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису Фото без опису


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь