Оновлення інфраструктури Тульчинської ОТГ – результат ефективного діалогу влади, населення та бізнесу

Дата: 09.09.2019 08:26
Кількість переглядів: 276

Тульчинська ОТГ, що була створена у 2016 році, у своєму складі має 7  населених пунктів та налічує майже 22 тисячі населення. На території громади, центром якої є м.Тульчин, розташовано 10 закладів загальної середньої освіти, 10 ДНЗ та 3 заклади позашкільної освіти, що потребують значних капіталовкладень на підтримку та розвиток сфери, а це, у свою чергу, тягне за собою завдання ефективно витрачати бюджетні кошти.

За словами Інни Святноїрадниці з місцевих фінансів Вінницького Центру розвитку місцевого самоврядування Програми «U-LEAD з Європою», Тульчинській міській ОТГ вдалося організувати ефективний бюджетний процес в установах громади та вирішити низку питань розвитку за рахунок власних коштів, зокрема, у сфері освіти. Експертка зазначила, що наразі відбувається подальше удосконалення бюджетного процесу з огляду на показники прозорості використання коштів громади.

Як повідомили представники ОТГ, цьогоріч загальний бюжет об’єднаної громади складає 180 млн грн. Тульчинська міська рада витратила на покращення матеріально-технічного стану закладів освіти близько 5 млн грн. Про це повідомила Вікторія Вербовецька, провідний спеціаліст відділу економіки, стратегічного планування та інвестицій Тульчинської ОТГ.

«До початку нового навчального року було реалізовано такі проекти у галузі освіти:  заміна вікон на металопластикові у трьох сільських школа, а саме у  Ганнопільській, Суворівській та Суворівській №1. На цей проект було витрачено 373 тис грн, також на 240 тис грн профінансовано закупівлю мультимедійного обладнання та комп’ютерної техніки для математичних класів ЗОШ громади. Ремонт системи опалення у ЗДО №5 обійшовся місцевому бюджету у 114 тис грн, ремонтні роботи на території Суворівської школи  - 102 тис грн.  І найбільший проект – це благоустрій подвір’я Тульчинської ЗОШ І-ІІІ ст. №2 на суму 1340,7  тис грн», - пояснила Вікторія Вербовецька. Загалом, на галузь освіти у 2019 році Тульчинська громада витратила 3147,3 тис грн власних коштів, а також 420 тис грн благодійних та 150 тис грн коштів спонсорів. Особливістю громади є вдала співпраця із місцевими підприємцями. Так, завдяки налагодженому діалогу між структурними підрозділами міської ради, головами старостинських округів та бізнесу, зокрема, директора СТОВ «Суворівське» Василя Чорноморця було приведено до ладу тротуари та майданчики  Суворівської ЗОШ І-ІІ ст., а також швидко і якісно  виконано  ремонтні роботи для Тульчинської ЗОШ І-ІІІ ступенів №2  представниками будівельного бізнесу  ОТГ.

«Тульчинська громада беззаперечно справляє враження ефективного господаря. У громаді  вчасно  фінансуються всі  бюджетні видатки відповідно до затвердженого плану, але варто пікреслити і вдало налагоджену комунікацію в ОТГ. Адже значні капіталовкладення від місцевого бізнесу, благодійників та мецентаів  в інфраструктурні проекти на території громади свідчать про довіру до реформи, майбутнього та  прозорість у комунікаціях всередині ОТГ. Це результат ефективного діалогу влади з населенням, чітко визначених цілей та  високого рівня відповідальності виконавчих органів, що є прикладом для всіх ОТГ на шляху розвитку», - зазначила Людмила Васильєва, радниця з комунікацій Вінницького ЦРМС, поспілкувавшись із представниками Тульчинської міської  ОТГ.

http://www.vin.gov.ua/news/ostanni-novyny/21025-onovlennia-infrastruktury-tulchynskoi-oth-rezultat-efektyvnoho-dialohu-vlady-naselennia-ta-biznesu?fbclid=IwAR1iVbiYjkcVf_XaLBTXaXUBfiy7JPeOSrts0TFrjCxe9GPJJaSUoAgfsuM

Фото без опису


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь