Пошук

Обласний центр комплексної реабілітації для осіб з інвалідністю внаслідок інтелектуальних порушень

Дата: 07.06.2019 11:43
Кількість переглядів: 565

Доводимо до відома, що в області відкрилась та функціонує комунальна установа «Обласний центр комплексної реабілітації для осіб з інвалідністю внаслідок інтелектуальних порушень» (далі - Центр), розташований за адресою: Вінницька область, Тульчинський район, с. Крищинці, вул. Шкільна, 4Г Зазначений Центр створений з метою здійснення комплексу реабілітаційних заходів, спрямованих на створення умов для всебічного розвитку осіб з інвалідністю внаслідок інтелектуальних порушень (віком від 18 до 35 років з легкою та помірною розумовою відсталістю), засвоєння ними знань, умінь, навичок, досягнення і збереження їхньої максимальної незалежності, фізичних розумових, соціальних, професійних здібностей для максимальної реалізації особистого потенціалу. Центр може забезпечувати тимчасове або постійне проживання/перебування осіб з інвалідністю.

Для соціального захисту осіб з інвалідністю, здійснення корекційно- розвивальної та реабілітаційної роботи в закладі створено навчально- матеріальну базу, столярну, слюсарну та швейну майстерні. Є затишні спальні, їдальня, актова та спортивні зали.

Також в Центрі функціонують кімната ЛФК, логопедичний кабінет, кабінети психолога та соціально-побутового орієнтування, бібліотека, тенісна кімната, кімнати відпочинку, навчально-дослідні ділянки, стадіон, спортивний майданчик (додаток додається).

Прошу провести інформаційно-роз’яснювальну роботу серед мешканців об’єднаної територіальної громади про можливість поселення до Центру за наявності путівки, що надається Департаментом соціальної та молодіжної політики облдержадміністрації (далі -Департамент) при наявності таких документів:

  1. Особистої заяви особи, яка виявила бажання проживати/перебувати в Центрі (для дієздатних осіб та осіб, цивільна дієздатність яких обмежена) (встановленого зразка).
  2. Копії паспорта (для особи з інвалідністю, законного представника особи з інвалідністю, дієздатність якого обмежена) (за наявності оригіналу).
  3. Копії довідки про присвоєння ідентифікаційного номера особі з інвалідністю (за наявності оригіналу).
  4. Медичної картки з висновком лікарсько-консультативної комісії за участю лікаря-психіатра про можливість проживання/перебування в інтернаті за формою, встановленою Міністерством охорони здоров’я України.
  5. Довідки до акта огляду медико-соціальною експертною комісією за формою, затвердженою Міністерством охорони здоров’я України.
  6. Довідки для направлення особи з інвалідністю до будинку- інтернату за формою, затвердженою Міністерством охорони здоров’я України (ф. 157-3/о).
  7. Копії індивідуальної програми реабілітації людини з інвалідності за формою, затвердженою Міністерством охорони здоров’я України (за наявності оригіналу).
  8. Довідки про розмір призначеної пенсії (щомісячного довічного грошового утримання) та/або державної соціальної допомоги, виданої органами Пенсійного фонду України та/або структурними підрозділами з питань соціального захисту населення районних, виконавчих органів міських рад (у разі їх утворення) (далі - місцеві структурні підрозділи з питань соціального захисту населення). У разі відсутності такої довідки органи Пенсійного фонду України та/або місцеві структурні підрозділи з питань соціального захисту населення запитують необхідну інформацію за місцем попереднього отримання зазначених виплат.
  9. Копії рішення суду про обмеження цивільної дієздатності, щодо якої вирішується питання про влаштування до Центру (для осіб, цивільна дієздатність яких обмежена) (за наявності оригіналу).
  10. Копії рішення суду або органу опіки та піклування про призначення опікуна та піклувальника особі щодо якої вирішується питання про влаштування до Центру (за наявності опікуна та піклувальника) (за наявності оригіналу).
  11. Копії паспорта опікуна або піклувальника особи, щодо якої вирішується питання про влаштування до Центру (за наявності опікуна або піклувальника) (за наявності оригіналу).
  12. Пенсійне посвідчення або посвідчення отримувача державної соціальної допомоги (за наявності).
  13. Копії договору про відкриття та обслуговування поточного рахунка (за наявності) (за наявності оригіналу).
  14. Довідки про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи (за наявності).
  15. Трьох фотокарток розміром 3x4 сантиметри.

18. Медичних обстежень:

флюорографічне обстеження (опис та плівка) за наявності залишкових змін туберкульозу та інших інфекційних захворювань легень - дозвіл з тубдиспансеру про можливість перебування в будинку-інтернату. При неможливості зробити флюорографічне обстеження - аналіз харкотиння;

аналіз крові на СНІД (з печаткою лікарні), при позитивному результаті - довідка зі СНІД - центру про можливість перебування в будинку- інтернаті;

аналіз крові на РВ (при позитивному висновку - довідку з шкір вендиспансеру про можливість перебування в будинку-інтернаті;

мазок на дифтерію та кал на бацилоносії; аналіз крові на гепатит.

Документи подаються через Департамент при наявності всіх перерахованих вище документів за адресою: м. Вінниця, вул. Хмельницьке шосе,7, каб.139.


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь