Пошук

Афганістан болить у нас в душі

Дата: 18.02.2019 12:22
Кількість переглядів: 800

11 - 15 лютого 2019 року в Тульчинській ЗШ І-ІІІ ступенів №1 пройшов тематичний тиждень «Афганістан болить у нас в душі», який передбачав організацію та проведення різних заходів і був приурочений 30 річниці виводу радянських військ з Афганістану.

Учні 10-А та 10-Б класів під керівництвом класних керівників Третяк О. В. та Тронько Н. Д. взяли участь у вечорі-спогаді «Прощайте, гори! Вам видніше, в чому наш біль і наша слава…», який відбувся 12 лютого у краєзнавчому музеї м. Тульчина.
Вечір-спогад провели науковий співробітник музею Луценко Г. В. та заступник директора з виховної роботи Рижова О. І. , а допомагали їм учениці 10-А класу – Пасічник Валерія та Мойсенко Катерина. Почесними гостями зустрічі стали ветерани афганської війни Літвінов П. В., Остпов М. В., Зуліков С. М., які згадали про своїх бойових побратимів, яким ця війна зламала життя , але, незважаючи ні на що, вони чесно виконували свій військовий обов’язок, залишалися вірними присязі до кінця. Керівник спілки ветеранів Афганістану О. Гордійчук подякував педагогічному колективу та учням за пам'ять про воїнів-афганців.
Далі учні 10-их класів Ткачук Єлизавета. Слободянюк Андрій, Друзь Дарина розповіли про наших земляків — хлопців , які загинули при виконанні свого інтернаціонального обов’язку, Ігоря Андріїшина, Олега Степанюка, Олександра Подоляна. Особливо схвилювали усіх присутніх листи до матері Олександра Подоляна та спогади про нього командира 54 окремого загону Абзалімова, які зачитала Друзь Дарина.
Учениця 10-А класу Бичек Катерина підготувала історичну довідку терміну «чорний тюльпан», а учень 10-Б класу Михайловський Олександр зіграв на гітарі зворушливу мелодію під такою ж назвою.
Бібліотекар дитячої бібліотеки Штогріна Л. Г. організувала підбірку літератури про воїнів- афганців та продемонструвала книгу «Чорний тюльпан», яка присвячена загиблим в Афганістані воїнам з Вінницької області.
Учасники зустрічі подякували воїнам-афганцям за спогади, подарували їм квіти і зробили декілька фото на згадку.
Також у школі проведено тематичні лінійки , виховні години «Журавель Тульчинської землі – Олександр Подолян». Учні не лише дізналися про Олександра Подоляна , а й переглянули світлини зустрічей з його матір’ю З. М. Подолян, послухали спогади вчителя фізкультури Краснопюра І. А. про Сашка, почитали його листи до матері та сестри. Ми горді тим, що наша школа розташована на вулиці Воїна-афганця Олександра Подоляна, випускника нашої школи, сильної, мужньої людини.

Рижова О. І., заступник директора з виховної роботи



Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь