Пошук

СПАЛЮВАТИ ОПАЛЕ ЛИСТЯ КАТЕГОРИЧНО ЗАБОРОНЕНО!

Дата: 08.10.2021 17:00
Кількість переглядів: 1563

З настанням осені у теплу та суху погоду у місті почастішали випадки спалювання листя, гілок дерев та іншого сміття біля житлових будинків, на присадибних ділянках, городах, дачах, на територіях  прилеглих до  підприємств, організацій тощо. 

Спалюючи рослинність, її залишки або тверді побутові відходи, ви погіршуєте стан атмосферного повітря. Під час горіння вивільняються небезпечні, а часом і канцерогенні речовини, які викликають захворювання дихальних шляхів, знижують імунітет людини, оскільки дим містить у своєму складі оксид азоту, чадний газ, важкі метали та одну  з найотрутніших для організму речовин – діоксин. Із тліючого листя і бадилля виділяється бензопірен, що здатен викликати у людей ракові захворювання. Спалюючи суху рослинність, ви погіршуєте своє здоров’я та довкілля.

Тому, шановні жителі Тульчинської громади, під час прибирання своїх присадибних ділянок і городів Тульчинська міська рада наполегливо просить утримуватись від розведення вогнищ і спалювання листя, рослинності, сухостою, сміття тощо.  І пам’ятайте, спалювання сміття заборонено законом!  Згідно ст. 152 КУпАП за порушення Правил благоустрою населених пунктів, в тому числі за спалювання відходів рослинного та промислового походження, передбачена відповідальність у вигляді накладення штрафу на громадян від двадцяти до вісімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, тобто від 340 до 1360 гривень!

Відповідаючи на питання: «А що ж треба робити з опалим листям і залишками рослинності?» можна сказати що альтернативою спалювання листя є його компостування, що безпечно та не шкодить здоровю людей та довкіллю.

Бережіть довкілля, власне здоров’я та здоров’я своїх дітей!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь