Пошук

Духовна зустріч автора й читача, або шляхи аналізу художнього твору

Дата: 24.04.2018 16:59
Кількість переглядів: 647

24 квітня 2018 року у стінах гостинної Тульчинської школи-гімназії № 3 відбувся районний семінар учителів української мови та літератури.

 

Учасники семінару працювали над темою «Шляхи аналізу художнього твору».

Із вітальним словом до вчителів-філологів звернулася методист відділу освіти, молоді та спорту Наталія Соловей, яка зазначила, що одним із важливих завдань нашого сьогодення у час становлення нової української школи є прищеплення школярам  любові до художнього слова, формування в учнів критичного мислення, уміння вдумливо читати та аналізувати художній твір, також  зазначила, що педагоги повинні працювати відповідно до вимог Державного стандарту базової і повної загальної середньої освіти, формуючи в учнів мовленнєву та читацьку культуру, національну свідомість, літературну компетентність та активну громадянську позицію.

Змістовну та цікаву презентацію про роботу навчального закладу, зокрема діяльність учителів-філологів, представив директор школи В. І. Швець, котрий відмітив, що учителі української мови та літератури школи-гімназії № 3 є творчими особистостями, які виховали не одне покоління переможців різних літературних та мовознавчих конкурсів, олімпіад.

Цікаву інтерактивну вправу «П’ять хвилин рефлексії» провела практичний психолог школи Доровських Л. А.

Із теоретичними аспектами аналізу художнього твору учасників семінару ознайомила учитель української мови та літератури Федорович І. В.

Творчу презентацію «Інтерактивні методи та прийоми роботи над художнім текстом» продемонструвала учитель української мови та літератури Демченко Г. О.

Під час роботи учасники семінару працювали в групах, аналізували художні твори, застосовуючи інтерактивні методи роботи з текстом: «діаманта», «піраміда» та інші.

Районний семінар пройшов на високому рівні. Кожен із учасників усвідомив, що формувати та виховувати читацький інтерес є важливою метою у наш час, коли комп’ютерні технології заполонили свідомість школярів.

Завдання учителя-словесника – організувати роботу над текстом твору, як  ніби відтворити справжню духовну зустріч автора й читача.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь