Цього літа OPERAFEST TULCHYN-2018 подарує своїм гостям незабутні враження

Дата: 19.04.2018 08:39
Кількість переглядів: 654

Фото без опису

Цього року фестиваль триватиме три дні з 8 по 10 червня на території «подільського Версалю» - парку Палацу Потоцьких у Тульчині.

Як і минулого року, вхід на фестиваль – безкоштовний, а вражень та незабутніх подій організатори обіцяють удвічі більше. Протягом трьох днів під відкритим небом глядачі побачать 8 ексклюзивних постановок всесвітньовідомих оперних шедеврів. Кожен концерт - гучна прем’єра, спеціально створена до фестивалю і адаптована під унікальний формат open аіг.

Серед виконавців найкращі зірки європейської, американської та української оперних сцен, які виступають на престижних оперних сценах світу.

Загалом у фестивалі візьмуть участь понад 30 солістів з Австрії, Німеччини, США та України, 300 оркестрантів, 50 танцюристів, 180 учасників хорових колективів та чотири всесвітньовідомі диригенти: Оксана Линів (Австрія - Україна), Тарас Криса (США), Дмитро Морозов (Україна), Вікторія Рацюк (Україна).

Масштабна сцена, якісний звук, світло та екрани - все продумано так, щоби дійство на сцені глядачам було видно з будь-якої точки величезної території фестивалю. Під час OPERAFEST TULCHYN-2018 парк Палацу Потоцьких буде перетворений на креативні арт- простори та комфортні зони для відпочинку. Вражаючі сучасні арт-об’єкти та грандіозні світлові інсталяції цього року займатимуть площу 200 квадратних метрів. Будуть створені цікаві селфі-зони, проведені фото-та мистецькі виставки і вперше розроблена спеціальна дитяча локація для маленьких відвідувачів.

Лариса Білозір, яка є головою ГО «Життя та розвиток громад» сприяла появі дитячого сегменту у програмі фестивалю після багаточисельних звернень глядачів.  Вона розповіла, що новинкою цьогорічного фестивалю є програма для дітей: екскурсії в Леонтович арт-квартал, інтерактивні ігри,  вистава та фотозони. 

Щоб зацікавити діток, для них проведуть вікторину. Заповнивши електронну форму на сайті https://operafest-tulchyn.blogspot.com/2018/04/viktorina.html з 20 квітня до 15 травня та надавши відповідь на 5 – 6 простих питань, учасники отримають запрошення на фестиваль. 

«Для мене особисто є важливою поява дитячого компоненту в програмі Operafest Tulchyn. Діти хочуть інерактиву та цікавинок. Ми вирішили влаштувати цей інтерактив. Окрім того, що діти зможуть долучитись до високого мистецтва, будуть селфі-зони, дитячі зони, екскурсії в Леонтович арт-квартал, екскурсії до просторової інсталяції «Мелодія пісні Щедрик». Щоб зацікавити дітей, ми вирішили розробити вікторину. Так фестиваль відвідає більше тисячі діток. Для них будуть місця в партері на дитячу оперу. Сподіваюсь, ми зможемо доторкнутись до сердець дітей і привити їм любов до опери», - говорить Лариса Білозір.

Дитяча музична вистава «Коза-Дереза» за мотивами однойменної дитячої опери Миколи Лисенка демонструватиметься 9 червня о 16 годині. Опера написана 130 років тому видатним українським композитором Миколою Лисенко, який став творцем першої дитячої опери не лише в українській музиці, а й загалом у світі. Це спеціальна постановка для оперного фестивалю.

«Ми маємо виховувати наших діточок на кращих мистецьких зразках та долучати до високих культурних надбань. Ми маємо створити передумови для виховання креативного покоління українців, які сформують єдиний культурний простір нашої держави. Я вірю в могутню силу мистецтва. Мистецтво, дитяча опера-це той інструмент, через який ми спробуємо доторкнутися до сердець дітей», - говорить Лариса Білозір.

Якщо у 2017 році перший фестиваль Operafest Tulchyn відвідали понад 18 тисяч глядачів, то цього року організатори очікують удвічі більшу кількість відвідувачів. І це не дивно, адже за сприяння Лариси Білозір спільно з відділом освіти з нашого району будуть організовані безкоштовні автобусні маршрути, які з комфортом доставлять бажаючих подивитись на грандіозне культурне дійство у Тульчині. 

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь