Пошук

Заходи щодо  легалізації  тіньової зайнятості населення тульчинщини

Дата: 29.03.2018 10:35
Кількість переглядів: 446

                   Відповідно до законів України “Про зайнятість населення”, “Про місцеві державні адміністрації”, у зв’язку із  тіньовою зайнятістю населення, з метою проведення постійної системної роботи щодо захисту прав громадян, пов’язаних з легалізацією трудових відносин між роботодавцями та найманими працівниками створену  робочу групу з питань легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення.

       Тульчинським відділенням Немирівської ОДПІ  протягом 2017 року і впродовж поточного року постійно проводяться  семінари, співбесіди та заслуховування керівників і головних бухгалтерів  підприємств Тульчинського району з питання нарахування та виплати заробітної плати не нижче законодавчо встановленого мінімального рівня   та легалізації найманих працівників.

Нелегальна зайнятість та заробітна плата - це повна соціальна незахищеність працюючих, а також недоотримані податки та збори, які наповнюють бюджет. Щоби скоротити навантаження щодо сплати належних платежів до бюджету роботодавці приймають працівників за цивільно-правовими угодам, а вони погоджуються на будь-які умови працевлаштування, аби тільки отримати робоче місце. Про кількість працівників, які взагалі ніяк не оформлені можна тільки здогадуватися.

За словами Віталія Чуби, надзвичайно важливим напрямком у діяльності податкової служби  була і залишається боротьба за гідну заробітну плату , своєчасність її виплати та сплати податкових платежів. Особлива увага  приділяється оформленню належним чином трудових угод при   використанні найманих працівників фермерськими господарствами  та сільськогосподарськими підприємствами ,які мають сезонний характер роботи та додатково залучають найманих працівників на період польових та ремонтних робіт, а також підприємців- суб»єктів підприємницької діяльності – фізичних осіб.     Періодично в місцях масової торгівлі та на ринках  проводиться інформування суб’єктів підприємницької діяльності у вигляді оголошень буклетів, пам’яток , в яких розглядаються питання належного оформлення трудових угод з найманими працівниками.

       Завдяки вжитих заходів протягом двох місяців 2018 року трудові угоди оформили 35  суб’єктів господарської діяльності , офіційно прийнято на роботу понад 40 працівників. Додаткові надходження    до бюджету  від легалізації зайнятості населення  по податку з доходів фізичних осіб  із заробітної плати  складають  понад 26 тис. грн. та  по єдиному  соціальному внеску  відповідно  32 тис. грн.    На протязі 2017 року до надійшло  понад 2,5 тисячі повідомлень про прийняття працівників на роботу, згідно яких прийнято на роботу 4333 працівників.

Постійно здійснюється моніторинг рівня виплати заробітної плати найманим працівникам  підприємствами та установами  та проводяться заслуховування керівників підприємств ,які відносяться до групи ризикових . Внаслідок проведеної роботи в січні-лютому місяці рівень заробітної плати підвищили 5  суб’єктів  господарської діяльності та надійшло  до бюджету  додатково  майже 8 тис. грн.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь