Добровільність сплати податків – головна мета органів державної податкової служби.

Дата: 04.04.2017 15:59
Кількість переглядів: 566

Фото без опису

З 1 січня цього року мінімальна зарплата українців зросла вдвічі. Підвищення мінімальної заробітної плати торкнулось всіх без винятку працюючих в Україні громадян. Від цього нововведення , підприємці — люди, які забезпечують іншим робочі місця були налякані великими відрахуваннями, які повинен робити кожен роботодавець, хоча самі податкові ставки не змінилися.  

А тому, тільки наприкінці грудня, майже 200 суб»єктів господарювання тульчинщини закрились у реєстратора та масово почали звільняти найманих працівників. В стадії припинення підприємницької діяльності станом на 31 грудня 2016 року було понад  650 осіб.

Протягом поточного року  ситуація стабілізувалась. Економічну стабільність нашої держави будують саме платники податків і більшість із них усвідомлюють і розуміють важливість прийняття змін до  Податкового кодексу.  А тому,  щоби працювати в правовому полі почали знов реєструватись - станом на 31 березня зареєстровано 169 суб»єктів господарювання (це нові та ті, що закрились , але знов відновили свою діяльність), прийнято найманих працівників понад 2,5 тисячі осіб.  

Фахівці Тульчинського відділення Немирівської ОДПІ  активно проводять агітаційну та роз’яснювальну роботу щодо основних положень Податкового кодексу. І тому намагаються не втрачати жодної нагоди поспілкуватися чи то в режимі надання усних консультацій -особисто або по телефону.
 

Для розширення кола та підвищення рівня обізнаності громадян по ознайомленню з Податковим кодексом України розроблено листівки з роз»ясненнями щодо сплати платниками 1,2 та 3 групи спрощеної системи оподаткування єдиного податку та єдиного соціального внеску .  Саме від правильно обраної групи,  залежить сума сплати належних платежів до бюджету. Порушувати законодавство не вигідно: штрафи для роботодавця за “нелегалів” — дуже великі”. Тому саме фахівці податкової служби тульчинщини розпочали роз»яснювальну роботу з підприємцями на Тульчинському  ринку -  невідходячи від робочого місця суб’єкти підприємницької діяльності дізнавались про основні нововведення та переваги «економічної конституції».

Під час розмови чимало пропозицій надійшло не тільки від фізичних осіб-підприємців, а і окремих громадян. Спілкуючись з представниками малого та середнього бізнесу, податківці прикладають багато зусиль для того, щоб податковий кодекс став для них простим, доступним і зрозумілим.

Такі методи не тільки ефективні, але й допомагають громадянам своєчасно зорієнтуватися у змінах в законодавстві України по сплаті податків, адже в повсякденному житті завжди не вистачає часу для вивчення законодавства в повному обсязі.

Тульчинське відділення Немирівської ОДПІ


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь