Пошук

Питання наповнення бюджетної казни обговорили під час чергового брифінгу у фіскальній службі Тульчинського району

Дата: 12.09.2017 15:35
Кількість переглядів: 982

Фото без опису

Підсумовуючи результати роботи по надходженню до бюджетів усіх рівнів, Віталієм Чубою  зазначено, що протягом січня - серпня 2017 року до зведеного бюджету зібрано податків у сумі  205,3 млн. грн. Темпи наповнення бюджетів усіх рівнів випередили минулорічні показники на 172,6 відсотків. Найбільші надходження складають податок на додану вартість та податок на доходи фізичних осіб.

Суб’єкти підприємницької діяльності, які перебувають на обліку у Тульчинському відділенні Немирівської ОДПІ протягом восьми місяців поточного року перерахували до державного бюджету  майже 11 млн.грн. екологічного податку, що перевищило індикативний показник на 7,3 млн.грн.

Залишаються платниками екоподатку суб'єкти господарювання, які здійснюють:

– викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами забруднення;

– скиди забруднюючих речовин безпосередньо у водні об'єкти; розміщення відходів;

– утворення радіоактивних відходів (включаючи вже накопичені);

– тимчасове зберігання радіоактивних відходів їх виробниками понад установлений особливими умовами ліцензії термін.

На допомогу армії надійшло майже 8 мільйонів  військового збору. Нагадаємо: платниками військового збору є фізичні особи – резиденти та нерезиденти, які отримують доходи з джерела їх походження в Україні, податкові агенти. Кошти, які надходять до бюджету від військового збору, призначені активізувати обороноздатність нашої держави. Крім того, вони будуть спрямовуватись на відбудову зруйнованих територій та підтримку біженців.

Єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, що спрямовується безпосередньо на соціальні цілі, надійшло понад 107 млн.гривень.

Приємно відзначити й стабільне надходження платежів до місцевих бюджетів, які спрямовуються на реалізацію соціальних програм та розвиток інфраструктури регіону. Так, з початку року місцеві бюджети вже отримали майже 112млн. гривень податків. Сподіваюсь, що й надалі ми витримаємо набраний темп та зможемо здійснити  заплановані зміни та реформи.

Основними джерелами наповнення місцевого бюджету є податок на доходи фізичних осіб – 92,1 млн.грн., єдиний податок – 16,8млн.грн.(в т.ч. від суб»єктів підприємництва-фізичних осіб  майже 11 млн.грн.), акцизний податок з роздрібної торгівлі підакцизними товарами –  2,9 млн. грн.

Нагадаємо, платниками акцизного податку є роздрібні торговці алкоголем та пивом, тютюном та тютюновими виробами, а також паливом.

Надходження плати за землю - понад 11 млн.грн ,податку на нерухоме майно складає майже 700 тисяч гривень,  транспортного податку майже 127 тис.грн.

Віталій Володимирович звернув увагу платників податків на необхідність своєчасного надходження платежів до бюджету. Це дасть змогу забезпечити реальну потребу в коштах для виконання соціальних видатків та відшкодування податку на додану вартість в автоматичному режимі.

Платники податків повинні відчувати особисту відповідальність за наповнення бюджету. А отже, не тільки не порушувати законодавчо встановлені терміни сплати, а й піклуватися про рівномірне наповнення дохідної частини бюджету.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь