Пошук

Зустріч учнів Тульчинської ЗШ І-ІІІ ст. №1 з поетом-земляком Юрієм Хмелевським

Дата: 12.12.2017 15:17
Кількість переглядів: 873

Фото без опису

Любити, знати, вивчати, досліджувати свій рідний край повинен кожен з нас. Це дає усвідомлення причетності до батьківської землі, до своїх предків. Адже любов до України починається не десь і колись, а тут і тепер.

Наш край Вінниччина багатий на талановитих людей, яскраві події, літературно-мистецькі заходи. Протягом останніх років стало традицією вшановувати своїх земляків. Так, у 2014році відзначали 150 років з дня народження М. Коцюбинського,180 років з дня народження С.Руданського; у 2015р- 130 років з дня народження В. Свідзинського; у 2017р – 80 років з дня народження Є.Гуцала, 105 років з дня народження М.Стельмаха.  А 2018 рік оголошено роком  Василя Стуса та Анатолія Бортняка (80 років з дня народження).

Саме під таким гаслом відбулася зустріч з поетом-земляком, керівником літературного об’єднання  «Оберіг» Юрієм Хмелевським у Тульчинській   ЗШ  І – ІІІ ступенів № 1 . Спілкування  поета  зі старшокласниками проходило у стінах актової зали – літературної світлиці.  Метою заходу  стало ознайомлення присутніх  із життєвим та творчим доробком  Анатолія Агафоновича Бортняка.  Учні 10 – Б класу ( вч.Т.А.Басиста) ґрунтовно підготувалися до цієї зустрічі. Відеопрезентацію  життєпису  поета представила Шмуняк А. та Федорова К., сім збірок митця презентували Мукоїд  В. « Де правда, а де вигадка?»,  Максимович Т. «Ну що б , здавалося, слова», Тадеуш А. «Синоніми до України»,  Трачук К. «Журавель у небі», Чорна С. «Важке щастя», Сімчук Я. «Коли б я жив тоді на світі»,      Мамаєнко Ю. «Вдих і видих».  Провівши невелике журналістське розслідування, Шмуняк  А. повідомила  про цікаві моменти з життя  А. Бортняка (поділилися спогадами Н.В.Погребняк (особисте листування)  та вчитель Тульчинської ЗШ І-ІІІ ст.№1 Н.Д.Тронько (з розповіді матері).

Продовженням розповіді про А.А.Бортняка  стали спогади                         Ю.М. Хмелевського. Поет  згадав про особисті зустрічі  у квартирі А.Бортняка, про серйозне корегування поетичних рядків, про задушевні  теплі бесіди, про надзвичайну толерантність митця  до поетів – початківців.  Також Ю. Хмелевський презентував нові збірки  А.А.Бортняка.

Логічним завершенням зустрічі став виступ переможця районного конкурсу читців  Олександра Романенка. Учень читав  поезію В.Стуса, а також  сонети Ю.Хмелевського, присвячені В.Стусу.  В актовій  залі панувала тиша, ніхто не залишився  байдужим, адже звучало  невмируще поетичне слово  талановитих митців.

                            Т.А.Басиста, учитель української мови та літератури Тульчинської ЗШ І – ІІІ ступенів № 1

Фото без опису Фото без опису

Фото без опису Фото без опису

Фото без опису Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь