Міністр культури України Євген Нищук привітав учасників Першої всеукраїнської науково-практичної конференції для голів ОТГ та міських голів малих міст України, що відбулась у Тульчині

Дата: 07.06.2017 14:28
Кількість переглядів: 449

Фото без опису

Четвертого червня на базі Тульчинського району відбулась Перша всеукраїнська науково-практична конференція для голів об'єднаних територіальних громад та міських голів малих міст України «Культура та креативні індустрії - як основа розумної стратегії розвитку малої території».

Привітав учасників конференції Міністр культури України Євген Нищук. Звертаючись до присутніх, урядовець наголосив на важливості організації та проведення у містах та містечках культурно-масових заходів. Адже це сприяє розвитку інфраструктури, туризму, популяризації історичного минулого, яке є особливим і неповторним на кожній території держави. Також Євген Нищук зауважив, що Уряд готовий підтримувати ініціативи, спрямовані на відродження та розвиток культурної сфери.

Під час конференції презентували свої напрацювання щодо розвитку малих територій представники з різних областей України. Зокрема, бібліотекар Бершадської центральної бібліотеки Вінницької області Катерина Нагірняк розказала, що у них є діюча вузькоколійна станція, і її унікальність можна використати у створенні будь-якого креативного проекту . В тому числі й для історичного екскурсу "Бершадь загадкова".

Представники Запоріжжя розповіли, яким бачать захаращений ресторан в центрі міста, що розкинувся на півтори тисячі метрів у парковій зоні. – Якщо правильно все продумати, тут можна облаштувати мультифункціональний міський об'єкт, – говорить голова громадської організації "Укрпростір" Наталія Селюкова. – В ньому може вміститись невеликий кінотеатр з гарною звукоізоляцією, арт-галерея, бібліотека, ІТ-простір, дитяча кімната, фотостудія, хостел та інше. Якісь частини комплексу можна міняти, якщо аналогічні є в центрі міста.

Схожий розважальний комплекс запропонували зробити головні спеціалісти управління культури Рівненської міськради Анна Чуб та Надія Кондратюк. Сказали, що у них є занедбаний парк, який можна переобладнати на "Sport Hill" з катком, роледромом, скейтпарком, скеледромом та іншим. Жмеринчани презентували День вулиці, або Свято сусідів.

А голова Клесівської об'єднаної громади Рівненської області Василь Гриник розповів про загублене голубе озеро "Коплище". – Озеро дуже глибоке. Але навколо нього можна не тільки розвивати зелений туризм, але й оздоровлюватись. Адже вода тут добре впливає на людський організм. Облаштування літнього містечка "Дивний острів" запропонували голова ГО "Територія добра" Людмила Кудимець", співголова Наталія Машталер та депутатка Вінницької облради Ірина Колесник з Козятина Вінницької області.

– Здійснення будь-якого проекту потребує спільних зусиль влади та громади. Ініціатива має йти від людей, а влада повинна підтримувати цю ініціативу. Тоді проект запрацює, – підсумував експерт The other Space Foundation, програмний директор The Multicultural Center in Warsaw Вітек Хебановський.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь