Виїзне засідання колегії Вінницького ОУЛМГ: тульчинські лісівники знову приємно здивували!

Дата: 26.07.2017 14:00
Кількість переглядів: 654

Фото без опису

На виїзному засіданні колегії Вінницького обласного управління лісового та мисливського господарства, що пройшло 21 липня на базі ДП «Тульчинське ЛМГ», розглянуто питання господарсько-фінансової діяльності держпідприємств лісового господарства за перше півріччя 2017 року, комплексного ведення лісогосподарського, лісопромислового та мисливського господарств.

Начальник управління Бондар А.О., відкриваючи засідання колегії підкреслив наступне: «В роботі лісівника найголовніше – лісові культури. Через 50-100 років покоління лісівників не будуть перейматися нашими сьогоднішніми щоденними справами, негараздами, рівнем зарплати і т. д. Ліси майбутнього дадуть нам оцінку! Передати державі високопродуктивні ліси – наш обов’язок. І роботу тульчинських лісівників будемо оцінювати, оглянувши різновікові лісові культури. Тому попередньо узгодженого маршруту об’їзду немає. Маршрут визначимо зараз. Бо лісові культури до об’їзду не готуються. Вони вже давно ростуть і чекають нашої об’єктивної оцінки!».

Аналізуючи роботу держпідприємств лісового господарства області Анатолій Омелянович наголосив на збільшенні надходжень для отримання максимальних прибутків, що дасть можливість вкладання необхідних коштів в розширене виробництво, підвищення середньомісячної зарплати, створення лісової інфраструктури, реорганізації і максимального завантаження власного деревопереробного виробництва, підвищення культури виробництва.
Красномовними є, на переконання Анатолія Омеляновича, результати трудового суперництва держпідприємств лісового господарства за перше півріччя 2017 року. В трійку лідерів впевнено ввійшли ДП «Дашівське ДЛМГ», «Вінницький лісгосп», «Тульчинське ЛМГ” (директори, головні лісничі Кавуненко В.В., Криса В.Д., Попельнюк В.В., Ільченко Є.В., Поліщук В.А., Кілимник Г.П.). Наступають на п’яти першій трійці держлісгоспи, які зайняли 4-6 місця: Гайсинський, Іллінецький, Бершадський. 

За перше півріччя 2017 р. держпідприємствами реалізовано продукції на суму 301 млн. грн. (120% до відповідного періоду м. р.). На ведення лісового господарства спрямовано 139,8 млн. грн. власних коштів. Реалізація на 1 га загальної площі земель зросла з 1157 грн. за перше півріччя 2016 р. до 1382 грн. за відповідний період 2017 р. Рентабельність усієї діяльності склала 8,9%.

Чисельність штатних працюючих - 1586 чоловік. На одного штатного працівника реалізовано продукції на суму 189779 грн. (проти 165111 грн.). Середньомісячна зарплата складає 155% до відповідного періоду 2016 р.

До Зведеного бюджету перераховано 98,6 млн. грн. (майже третина від загальної суми реалізації), в т. ч. до місцевого бюджету – 22 млн. грн. Єдиного соціального внеску перераховано 23 млн. грн.

Анатолій Омелянович наголосив, що першочерговим завданням у виробничій діяльності має бути збільшення частки інших надходжень: від мисливського господарства, побічного користування, реалізації різноманітного посадкового матеріалу, дров, декоративного посадкового матеріалу для озеленення населених пунктів... 
З питань пожежної безпеки в лісах Вінниччини та порядку денного виступили на колегії перший заступник начальника ВОУЛМГ Діденко В.І., заступник начальника Колчанов А.В., начальник відділу маркетингу і збуту ДП «Вінницяліссервіс» Юрченко П.А., завідувач сектору мисливського господарства Мельник В.А.

Учасники засідання колегії оглянули виставку техніки для лісу ТзОВ «Д Лайт», м. Харків, побачили її в практичній роботі на лісових ділянках ДП «Тульчинське ЛМГ».
Високу культуру виробництва і цього разу продемонстровано на всіх об’єктах, які відвідали учасники колегії. Щорічно держлісгосп створює 140 га лісових культур в ДЛФ та 30 га захисних насаджень. Для успішного проведення лісовідновлення та лісорозведення постійно зміцнюється матеріально-технічна база. В Кирнасівському лісництві функціонує сучасний лісовий розсадник площею 12 га, де щорічно вирощується біля 1 млн. шт. сіянців. Створено 470 кв. метрів коробів, побудовано 710 кв. метрів теплиць, 550 кв. метрів - із крапельним та туманним зрошуванням.

В мисливських угіддях з року в рік зростає поголів’я диких тварин. Серйозно займаються і мисливством, і лісовим господарством, і культурою виробництва дашівські, тульчинські лісівники. Площа мисливських угідь ДП «Тульчинське ЛМГ» - 52,5 тис. га, з них лісових – 23,2 тис. га, польових – 28,3 тис. га, 1 тис. га - водно – болотних. В угіддях нараховується 132 голови дикого кабана, 562 – козулі, 1106 - зайця-русака.

Для підвищення щільності диких звірів в мисливських угіддях проводиться цілий ряд біотехнічних заходів. Для підгодівлі мисливських тварин лісовою охороною та єгерською службою в цьому році буде заготовлено 12 тонн сіна, 12,5 тис. шт. гіллячкового корму,56,5 тис. шт. зернових снопиків, 40 тонн кукурудзи в початках, 20 тонн зерна і зерновідходів, 14 тонн коренепплодів. На території мисливських угідь є 89 годівниць, 168 солонців, 51 підгодівельний майданчик. На території Журавлівського лісництва в 2012 році побудовано вольєр для напіввільного утримання дикого кабана площею 45 га.

На території Брацлавського лісництва планується будівництво ще одного вольєра площею 250 га для утримання в напіввільних умовах оленя благородного, оленя плямистого, ланів та муфлонів. Для послуг мисливців, покращення навиків стрільби з мисливської зброї господарство збудувало стрілецький тир.

Методи ведення мисливського господарства відповідають ринковим відносинам. 
Видно позитивні зміни, новий стиль роботи на нижньому складі, на Кирнасівському розсаднику, у Кирнасівському лісництві (лісничий Богдан Дубовий). Кругом видно руку дбайливого молодого господаря! І дбайливих господинь! Саме такою є Коршинська Олександра Валеріївна, помічник лісничого Орлівського лісництва. В розсаднику декоративного посадкового матеріалу у відкритому грунті та із закритою кореневою системою вирощується 160 різновидів декоративних рослин. На площі 22 га вирощуються новорічні ялинки. Щорічно заготовляється 13000 кг насіння лісових порід. Це база для значного розширення випуску декоративного посадкового матеріалу. Таке завдання поставив начальник управління Бондар А.О. перед дирекцією держлісгоспу.
Сьогодні гостро стоїть питання енергетичної безпеки та незалежності України, економії газу. Тому Бондар А.О. поставив конкретне й чітке завдання: ефективно використати відновлювальні джерела енергії. Успішну роботу в цьому напрямку продемонструвало ДП «Тульчинське ЛМГ». Тут придбано дровокол електромеханічний, який за зміну переробляє 15 кубометрів дров’яної деревини на дрова колоті. Подрібнювач АМ-120 БД за зміну переробляє 30 кубометрів хворосту й порубочних решток. Виготовлена дров’яна продукція для реалізації розфасовується в мішки. 
Держлісгосп успішно виконав завдання, поставлене Бондарем А.О., щодо створення пунктів по складуванню дров паливних, де проводиться природне їх підсушування та реалізація споживачам. Такі пункти функціонують в Шпиківському й Кирнасівському лісництвах. Споживачі Вінниччини вже достойно оцінили таку продукцію і запропонований лісівниками сервіс. 
А це, як підкреслив Бондар А.О., – додаткові надходження в касу підприємства і вирішення стратегічного завдання, поставленого державою перед кожним українцем: домогтися енергетичної незалежності!
На базі ДП «Тульчинське ЛМГ» створено чотири учнівські лісництва. Держлісгосп в Тульчинському районі є одним із найбільших наповнювачів державного й місцевого бюджетів. Тульчинські лісівники, очолювані вмілим організатором лісогосподарського виробництва Поліщуком Віктором Анатолійовичем, чудово розуміють всі виклики сьогодення. Тут працює згуртована команда однодумців, професіоналів високого гатунку. Злагоджено працюють служби головного лісничого Кілимник Галини Петрівни, головного інженера Макодзьоби Романа Миколайовича, головного економіста Пархонюк Майї Сергіївни, головного бухгалтера Білецького Олега Олександровича.
Тульчинські лісівники виконують завдання, поставлене начальником обласного управління лісового та мисливського господарства Бондарем А.О.: використати всі резерви для покращення фінансово-економічного стану підприємства, реалізувати всі пропозиції ВОУЛМГ щодо підвищення рентабельності та прибутковості лісогосподарської та лісопромислової діяльності, мисливського господарства, лісозаготівельного та деревообробного виробництва, розвитку дорожньої мережі.


Прес-служба Вінницького ОУЛМГ

  •  

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь