Пошук

Всесвітній день охорони праці

Дата: 28.04.2017 12:31
Кількість переглядів: 842

Міжнародна організація праці (МОП) оголосила 28 квітня Всесвітнім днем охорони праці з метою привернення уваги світової громадськості до масштабів проблеми та, до створення і просування культури охорони праці, яка може сприяти зниженню щорічної смертності на робочому місці.

У 2017 році Всесвітній день охорони праці буде проводитися під гаслом «Удосконалення збору та використання даних про безпеку та гігієну праці».

В 2017 році МОП спрямувала свою діяльність саме на підвищення інформованості щодо нещасних випадків і захворювань, які пов’язані з виконанням трудових обов’язків Систематизація даних про нещасні випадки на виробництві має важливе значення для профілактики та їх запобігання.

Як наголошує МОП, збір та аналіз інформації мають проводитися на національному рівні. Це дало би змогу досягти ліпших показників ефективності національної системи охорони праці та допомогти визначити пріоритети у сфері охорони праці загалом. Крім того, оптимізація збору достовірних даних з охорони праці сприятиме встановленню пріоритетів у роботі із вдосконалення та ефективної реалізації національних програм охорони праці на робочих місцях.  

У цей день проводяться заходи, спрямовані на привернення уваги громадськості до невирішених проблем охорони праці.

Довідково: Ідея святкування Всесвітнього дня охорони праці бере початок від Дня пам’яті загиблих працівників, який провели американські і канадські трудящі в 1989 році в пам’ять про працівників, що загинули та постраждали на роботі. Вперше в світі з ініціативи МОП він відзначався у 2003 році.

Україною підтримано ініціативу МОП і 28 квітня відповідно до Указу Президента від 18 серпня 2006 року № 685/2006 визначено як День охорони праці.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь