Торгівля з рук у невстановлених місцях карається штрафом

Дата: 24.05.2017 12:28
Кількість переглядів: 665

Фото без опису

Відділ Тульчинське бюро правової допомоги інформує громадян про наступне. Стихійна торгівля – це торгівля фізичними особами без відповідних дозвільних документів про якість та безпеку товарів, що реалізуються ними у невстановлених місцях (на вулицях, у дворах, на тротуарах, у скверах, парках, під’їздах) з рук, із землі, без відповідного дозволу на розміщення об'єкта торгівлі.

Крім того, це самовільне захоплення земельних ділянок та встановлення на них малих архітектурних форм – наметів, кіосків, павільйонів тощо для заняття торговельною діяльністю.

За торгівлю з рук у невстановлених місцях передбачена статтею 160 Кодексу України про адміністративні правопорушення відповідальність у вигляді штрафу у розмірі від 1 до 7 неоподаткованих мінімумів доходів громадян з конфіскацією предметів торгівлі або без такої. А за торгівлю промисловими товарами – штраф від 6 до 15 неоподаткованих мінімумів доходів громадян з конфіскацією предметів торгівлі.

Відповідно до ч. 2 ст. 255 Кодексу України про адміністративні правопорушення крім посадових осіб органів внутрішніх справ, адміністративні протоколи за торгівлю з рук у невстановлених місцях мають право складати посадові особи, уповноважені на те виконавчими комітетами сільських, селищних, міських рад, які в свою чергу повинні контролювати, а також створювати умови для реалізації сільськогосподарської продукції.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь