Пошук

Застосування РРО при торгівлі фізичними особами – підприємцями, платниками єдиного податку уживаними товарами

Дата: 31.05.2017 11:47
Кількість переглядів: 480

Тульчинське відділення Немирівської ОДПІ  інформує щодо необхідності застосовування реєстраторів розрахункових операцій (далі – РРО) при торгівлі фізичними особами – підприємцями, платниками єдиного податку уживаними товарами.

Згідно з п.296.10 ст.296 Податкового кодексу України (далі – Кодекс) РРО не застосовуються платниками єдиного податку першої групи та другої і третьої груп (фізичні особи – підприємці) незалежно від обраного виду діяльності, обсяг доходу яких протягом календарного року не перевищує 1млн.гривень.

Норми цього пункту не поширюються на платників єдиного податку, які здійснюють реалізацію технічно складних побутових товарів, що підлягають гарантійному ремонту.

Також, згідно з п. 6 ст. 9 у редакції Закону України від 06 липня 1995 року №265/95-ВР «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг», чинній з 01.01.2017 (далі – Закон №265), РРО та розрахункові книжки не застосовуються під час продажу товарів (крім технічно складних побутових товарів, що підлягають гарантійному ремонту) (наданні послуг) фізичними особами – підприємцями, які належать відповідно до Кодексу до груп платників єдиного податку, що не застосовують РРО.

За поданням Міністерства економічного розвитку і торгівлі України Перелік груп технічно складних побутових товарів, які підлягають гарантійному ремонту (обслуговуванню) або гарантійній заміні, в цілях застосування РРО, затверджено постановою Кабінету Міністрів України від 16 березня 2017 року №231 (далі – Перелік №231).

У Переліку №231 зазначаються коди УКТ ЗЕД товарів, при цьому класифікація видів економічної діяльності (КВЕД) немає до нього жодного відношення.

З питання уточнення відповідності товарів коду товарної класифікації згідно з УКТ ЗЕД можна звернутися до Торгово-промислової палати України (її регіональних відділень), Науково-дослідного інституту судових експертиз або Міністерства економічного розвитку і торгівлі України.

Слід зазначити, що винятків щодо можливості незастосування РРО для товарів, які були раніше у використанні, нормативно-правовими актами не передбачено.

Інформацію з зазначеного питання розміщено на офіційному веб-порталі ДФС України (лист ДФС України від 18.05.2017 №242/Ч/99-99-14-05-01-14/ІПК) за посиланням: http://sfs.gov.ua/baneryi/podatkovi-konsultatsii/konsultatsii-dlya-fizichnih-osib/72134.html


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь