Пошук

Щодо попередження шахрайських дій

Дата: 04.08.2017 10:27
Кількість переглядів: 633

Управління внутрішньої безпеки ГУ ДФС у Вінницькій області, з метою запобігання можливим фактам дискредитації як територіальних органів ДФС так і окремих працівників фіскальної служби, для розміщення в ЗМІ та суб-сайті  ГУ ДФС у Вінницькій області,   інформує про те, що протягом останнього часу на території Вінницької області поновилися факти шахрайських дій від імені керівників територіальних підрозділів Державної фіскальної служби у Вінницькій області. Працівниками підрозділу внутрішньої безпеки, в межах наданих повноважень,  проводяться заходи щодо перевірки вказаної інформації. 

Однією із найпоширеніших схем за якою діють шахраї є наступна: невідомі особи телефонують суб’єктам підприємницької діяльності області, в переважній більшості на номери телефонів розміщені в мережі Інтернет, та представляючись працівниками територіального органу фіскальної служби області в категоричній формі вимагають, щоб власник або керівник підприємства зателефонував начальнику відповідного органу ДФС інспекції на телефонний номер мобільного зв’язку, який залишає зловмисник.

Зателефонувавши за вказаним номером, суб’єкт підприємницької діяльності від іншого зловмисника, який при цьому називається керівником відповідного органу державної фіскальної служби, дізнається про те, що його підприємство   нібито   потрапило   в   список   суб’єктів   господарювання які найближчим  часом  будуть  перевірені. При  цьому, псевдо керівник фіскального органу повідомляє співрозмовнику, що за відповідну грошову «винагороду», яку необхідно перерахувати на картковий рахунок банківської установи, вказану перевірку проводити не будуть. Для перерахунку грошових коштів шахраї надають реквізити рахунку та банківської установи.

Слід зазначити, що вказана схема не єдина яку використовують шахраї у своїх протиправних оборудках, що дискредитують як ДФС України так і окремих керівників територіальних органів.

При цьому, шахраї, як правило розраховують на небажання ошуканих повідомляти правоохоронні органи про такі випадки, адже їм по суті кажучи необхідно зізнатися в своїх протиправних діях, що буде мати як правові наслідки так може вплинути і на зміну стосунків з бізнес партнерами.  

У разі встановлення подібних фактів, а також у разі надходження на  адресу територіальних підрозділів ДФС у Вінницькій області листів або усних звернень  з проханням про надання грошової допомоги юридичній або фізичній особі, негайно в телефонному режимі ((0432)66-02-05) повідомити чергового управління внутрішньої безпеки ГУ ДФС у Вінницькій області, з подальшим письмовим підтвердженням,  для перевірки та вжиття необхідних заходів.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь