Пошук

Контроль за дотриманням законодавства щодо застосування РРО фізичними особами-підприємцями, які перевищили обсяг доходу більше 1 млн. гривень

Дата: 05.07.2017 10:17
Кількість переглядів: 693

Державною фіскальною службою України на постійній основі здійснюється контроль за дотриманням платниками єдиного податку ІІ та ІІІ групи (фізичні особи-підприємці) вимог чинного законодавства щодо застосування реєстраторів розрахункових операцій (РРО) у разі перевищення обсягу доходу більше 1 млн. грн. за календарний рік.

Так, за результатами проведеного аналізу встановлено, що за 2016 рік обсяг доходу більше 1 млн. грн. перевищили 33 445 платників єдиного податку ІІ групи (фізичні особи-підприємці) та 51 187 платників єдиного податку ІІІ групи (фізичні особи-підприємці).

Таким чином, з 1 січня 2017 року такі платники єдиного податку зобов’язані при здійсненні своєї господарської діяльності розпочати застосування РРО або перейти на використання виключно безготівкових розрахунків, а контроль за виконанням такими платниками норм чинного законодавства покладено на регіональні підрозділи органів ДФС.

За результатами проведеної роботи встановлено, що застосовувати РРО розпочали 3 080 платників єдиного податку ІІ та ІІІ групи (фізичні особи-підприємці), в тому числі 996 платників ІІ групи та 2084 платника ІІІ групи.

Водночас, переважна більшість платників єдиного податку ІІ та ІІІ групи (фізичні особи-підприємці), які у 2016 році перевищили обсяг доходу більше 1 млн. грн., не будуть застосовувати РРО у зв’язку з переходом на виключно безготівкову форму розрахунків за реалізовані товари (надані послуги).

Разом з тим, ДФС звертає увагу платників єдиного податку ІІ та ІІІ груп (фізичних осіб-підприємців) на необхідність самостійного здійснення контролю за обсягом доходу та безумовного дотримання вимог чинного законодавства з питань застосування РРО у разі перевищення обсягу доходу за календарний рік більше 1 млн. гривень.

При цьому наголошуємо, що при продажу технічно складних товарів, що підлягають гарантійному ремонту, застосування РРО є обов’язковим для усіх категорій платників податків, незалежно від виду обраної системи оподаткування.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь