Розвивати територіальні громади Вінниччини в умовах реформ допоможе проект «Академія управління територією – 2017»

Дата: 01.03.2017 09:22
Кількість переглядів: 704

Фото без опису

Відкриття проекту відбулось 28 лютого, в Центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації керівних кадрів області. На Вінниччині проект «Академія управління територією» реалізується за підтримки міжнародного Фонду Ганса Зайделя, а започаткований він був минулого року.

Про мету і цілі проекту у вступному слові поінформувала директор Центру перепідготовки та підвищення кваліфікації керівних кадрів області , кандидат історичних наук Тетяна Пашиніна: «Об’єднані територіальні громади отримують нині фінансову, ресурсну, управлінську незалежність. Обравши свій індивідуальний шлях розвитку місцевого самоврядування, ми вивчаємо і використовуємо досвід тих країн, який вже цей шлях пройшли. Тож є цілий ряд організацій, які можуть вам підставити плече – допомагати,навчати, тому ми вирішили скоординувати їх роботу задля спільної мети».

Вітаючи слухачів Академії управління територією із початком роботи у 2017 році, голова обласної Ради Анатолій Олійник підкреслив: «Сьогоднішній захід по координації дій експертів самоврядування,на мій погляд, дасть новий імпульс у вашій роботі. Це - професіонали-фахівці, які мають можливість передавати свої знання, бачення того чи іншого процесу. Тих чи інших кроків, які необхідно буде здійснювати».

В рамках відкриття проекту «Академія управління територією – 2017» відбулось підписання Меморандуму про співпрацю між організаціями, які будуть його реалізовувати в області, а саме: - Центром перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів Вінницької області;
- Вінницьким регіональним відділенням Асоціації міст України;
- Центром розвитку місцевого самоврядування у Вінницькій області;
- Вінницької обласної Асоціації органів місцевого самоврядування;
- Агенції регіонального розвитку у Вінницькій області.

Після підписання Меморандуму в рамках Проекту розпочав свою роботу перший семінар для голів об’єднаних територіальних громад області на тему: «Першочергові завдання органів місцевого самоврядування в процесі підготовки та проведення фінансової реформи в Україні». На порядку денному семінару розглядались важливі питання функціонування громад:
- Робота об’єднаних громад Вінниччини в умовах децентралізації фінансів;
- Формування єдиного реєстру мережі об’єднаних територіальних громад та їх обслуговування;
- Порушення фінансово-бюджетної дисципліни в органах місцевого самоврядування та відповідальність за них;
- Повноваження органів місцевого самоврядування щодо встановлення місцевих податків і зборів згідно з Податковим кодексом України.

За словами організаторів семінару, проект «Академія управління територією» буде тривати не один рік . В його рамках самоврядці Вінниччини матимуть змогу стажуватися за кордоном. Так, минулого року слухачі Академії з навчальною метою відвідали Баварію, цьогоріч на голів ОТГ теж чекає поїздка по обміну досвідом до Німеччини.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь